Fotod: PPA valis välja parima teenistuskoera ja koerajuhi

lemmik.postimees.ee
Copy
Politseikoer Uljas
Politseikoer Uljas Foto: Ida prefektuur

11. detsembril tunnustati Sisekaitseakadeemia eestvedamisel parimaid teenistuskoeri ja koerajuhte. PPA parimaks valiti Tõnu Kohver ja Uljas Ida prefektuuri operatiivkeskusest.

Tõnu Kohver on kogenud politseinik, kes on koos Uljasega osalenud välismissioonidel ja leidnud narkootilisi aineid, jagab Ida prefektuur sotsiaalmeedias. Uljas ja Tõnu on tabanud röövpüüdjad ja leidnud asitõendeid. Frontexi raames välismissioonidel viibides on nad tabanud ebaseaduslikke piiriületajaid ja kinni pidanud kurjategijaid.

Uljas ja koerajuht Tõnu
Uljas ja koerajuht Tõnu Foto: Ida prefektuur / Facebook

Uljas, pika nimena Ruutipussi Uljas saabus Eestisse 2015. aastal ning jaanuari alguses saab ta viieaastaseks. Uljas on patrullkoer, kelle lisaoskus on narkootiliste ainete otsimine. Uljas ja Tõnu on ka sagedased külalised koolides ja üritustel, kus Uljas oma oskusi näitab ning noortele politsei ja politseikoerte tööst räägitakse.

Tunnustamine toimus Sisekaitseakadeemia teenistuskoerte koolituskeskuse eestvedamisel. Selle eesmärk on valdkonda ning teenistuskoeri ja nende juhte ühiskonnas laiemalt väärtustada ja propageerida koerajuhi elukutset. Lisaks politsei- ja piirivalveametile valisid parimaid teenistuskoeri ka maksu- ja tolliamet, justiitsministeeriumi vanglate osakond, päästeameti demineerimiskeskus ja kaitseväe sõjaväepolitsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles