Fotod: Berliini loomaaed avaldas pandakaksikute nimed ja sood

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Esmaspäeval tutvustas Berliini loomaaed ajakirjanikele pandapoegi, kes sündisid augusti viimasel päeval. Mõlemad hiidpandad on isased ning nüüd, sada päeva pärast sündi, anti neile ka nimed.

Üks pandakaksikutest sai nimeks Meng Xiang, mis tähendab kauaoodatud unistust ning teine Meng Yuan, mis tähendab täitunud unistust. Pandade nimetamisele eelnes suur poleemika — Saksamaa populaarseim tabloid Tagesspiegel avaldas nimevariantide rahvaküsitluse, mille tipus troonisid Hong ja Kong.

Väikesed pandad kaaluvad kumbki umbes kuus kilogrammi ning harjutavalt usinalt kõndimist. Kui see selge, saavad neid lõpuks näha ka külastajad. See aga peaks võimalikuks saama järgmise aasta alguses. 

Berliini loomaaed on ainuke Saksamaal, kuhu Hiina pandad lubanud on. Nii täiskasvanud loomad kui nende pojad kuuluvad Hiinale ning ainuüksi vanaloomade ülalpidamine läheb loomaaiale aastas maksma umbes 900 000 eurot. Järgmise nelja aasta jooksul tuleb loomaaial Meng Xiang ja Meng Yuan kodumaale saata. Nende vanemad, Meng Meng ja Jiao Qing peaksid Hiina tagasi minema umbes 13 aasta pärast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles