Pesakaamera video: jääkaru Nora võsuke jõudis olulise verstapostini

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Nora võsukesega pesakastis
Nora võsukesega pesakastis Foto: Kuvatõmmis videost

Tallinnas sündinud, kuid Viini Schönbrunni loomaaeda kolinud jääkaru Nora tõi hiljaaegu ilmale esimese järeltulija. Esmaspäeval jõuti olulise tähtpäevani — väike tegelane sai kuu aega vanaks. 

Jääkarude jaoks on esimesed elukuud ohtlikud, sest suremusrisk on sel ajal kõige kõrgem. Seetõttu on iga väiksemgi edusamm põhjus tähistamiseks. Norat ja tema pojakese arengut jälgitakse pidevalt pesakaamera kaudu.

Suurema osa ajast veedab väike jääkaru jätkuvalt ema kaisus, kuid tema kasv on kiire — väike jääkaru on jõudnud juba silmad avada ning ka tema haistmismeel toimib paremini. Peagi on oodata ka esimesi hambaid, vahendab Schönbrunni loomaaed. 

Nora ja tema paariline Ranzo paaritusid kevadel korduvalt. Tiinuses ei saadud olla kindlad enne, kui Nora otsustas, et ei jaga enam magamisboksi Ranzoga. Siis eraldati Ranzo Norast. 9. novembril sündis kaks poega, kellest üks suri esimesel päeval. Viimati kasvasid Viinis kaksikud jääkarupojad üles 12 aastat tagasi. Pärast nende äraviimist 2011. aastal alustati uue jääkarumaja ehitust, mis lõpetati kolm aastat hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles