Koeraga parimaks sõbraks saanud orvust kaelkirjakupoeg suri ootamatult

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Jazz ja Hunter.
Jazz ja Hunter. Foto: Jerome Delay/AP / Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigis tegutsevasse metsloomade päästekeskusesse jõudis novembri keskel orvuks jäänud nõrk kaelkirjakupoeg, kelle parimaks sõbraks sai valvekoer. Kahjuks suri väike kaelkirjak reedel ajuverejooksu tagajärjel.

Internetis kiirelt populaarseks saanud kaelkirjaku eest hoolitsenud päästekeskus The Rhino Orphanage teatas Facebookis, et esimesed märgid Jazzi õnnetust olukorrast ilmnesid kaks päeva enne tema lahkumist. Loomal tekkisid tasakaaluhäired ning ta oli ebatavaliselt loid. Vaatamata veterinaaride pingutustele kukkus Jazz ühel hetkel kokku ja tema silmad täitusid verega.

Jazzi parim sõber, valvekoer Hunter sai aru, et midagi oli valesti ning jäi kaelkirjaku kõrvale tema viimaste hetkedeni. Peale seda istus koer mõnda aega tühjaks jäänud boksi ukse juures ning suundus siis talitajatelt lohutust otsima. 

Kaitsekeskuse asutaja Arrie van Deventeri sõnul on nüüd teada, miks Jazz ema poolt hüljati — küllap teadis vanaloom kohe, et pojaga on midagi valesti ning jättis ta vältimatut lõppu ootama. Vedelikupuuduses kaelkirjaku leidis kohalik farmer, kes temast päästekeskusele teada andis.

Sotsiaalmeediapostituses kiideti Hunteri pühendumist ning seda, et ta sõbra kõrvalt hetkekski ei lahkunud. Jazz maeti päästekeskuse lähedusse, Hunter aga jätkab tööd ja valvab nüüd haiget ninasarvikupoega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles