Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

Häirivad kaadrid: rotimürki söönud Tartu rebase viimsed eluhetked möödusid piineldes

lemmik.postimees.ee
Copy
Rebane. Foto on illustratiivne
Rebane. Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Kolmapäeval teatati Eesti Metsloomaühingule ebatavaliselt käituvast rebasest, kes Tartus ringi liikus. Loom kadus, kuid leiti üles järgmisel päeval äärmiselt viletsas seisundis. 

Metsloomaühingu vabatahtlik Airiin sai rebase kahva abiga puuri. Reinuvader oli apaatne, kuid üsna pea hakkas tema keha krambihoogudes vappuma. Esialgne kahtlus, et loom oli saanud löögi autolt, asendus mõistmisega, et rebane oli söönud mürki ja tegutsemiseks enam aega raisata ei olnud.

Õnnetul kombel polnud ühelgi Metsloomaühingu partneriks olnud kliinikul võimalik rebast aidata. Seetõttu ei jäänud üle muud, kui kutsuda kohale Tähtvere Jahiseltsi liige, kes rebase piinad lõpetas. 

Metsloomaühinguni on korduvalt jõudnud loomad ja linnud, kes mürki söönud on. Näriliste vastu kasutatav mürk jõuab aga tihti ka loomadeni, kes närilistest või nende raibetest toituvad. Samuti on näriliste mürk äärmiselt ohtlik lemmikloomadele. Tihti jäetakse mürk loomadele kättesaadavasse kohta ja kuna see on meelitava lõhnaga, siis läheb see söögiks.

«Kallis inimene - palun mõtle hoolikalt kas sul on ikka vaja mürki kasutada ning millised võivad olla sinu teo tagajärjed,» kirjutas ühing sotsiaalmeedias. «Rebased ja röövlinnud söövad rotte ja hiiri ja kui toit on mürgitatud, siis surevad ka nemad.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles