Jube vaatepilt: kurikuulsa «kassikuninganna» kiisukoloonia piinles pimedas ja külmas keldris (4)

lemmik.postimees.ee
Copy

Sauel asuvast kütteta elamust leidsid loomakaitsjad, politsei ja veterinaar- ja toiduamet (VTA) täna kassikoloonia. Loomi hoiti kinni hoone kottpimedas keldris, toiduks ees verised lihajäätmed.

Eelmisel nädalal selgus, et kurikuulus «kassikuninganna», MTÜ Eesti Kassisõprade Kogukond juhatuse liige Katrin Gaver, kes aastaid haigetele ja hüljatud kassidele raviraha on korjanud, hoiab hiirekuningaid Sauel asuvas hoones kohutavates tingimustes. 

Täna külastasid maja MTÜ Loomapäästegrupp vabatahtlikud, politsei ja VTA, et olukord oma silmaga üle vaadata. Eramu keldrist saadi esialgsetel andmetel kätte 21 pimedas ja külmas peetud kassi. Toiduks oli loomadele jäetud lihajäätmeid, kuigi Gaveri hallatavas kassisõprade grupis väidetakse, et kõik neljajalgsed saavad kvaliteettoitu. Vähemalt üks kassidest on pime, ülejäänute tervislik seisund tehakse kindlaks loomakliinikus. 

Toimetusel õnnestus ühendust saada ka Katrin Gaveriga, kes sõnas, et Sauel asuv maja talle ei kuulu ning tema on seal vaid üürnik. Kasside keldris hoidmist põhjendas naine sellega, et pani nad sinna peitu. Kelle või mille eest, ei soovinud Gaver täpsustada ning lisas, et koostööst ta ei keeldu ning edasistele küsimustele vastab juba tema advokaat. 

Loomapäästegrupi juhatuse liige Heiki Valner sõnul on üsna tõenäoline, et Loomapäästegrupp MTÜ teeb politseile avalduse kriminaalmenetluse algatamiseks seoses kasside hülgamise ning ravita jätmisega. Viimane puudutab eelkõige kahte kiisut, kellel on silmad väga haiged ja oleksid vajanud kohest arstiabi. Esimesed kiisud on üle vaadatud ja neil kõigil olid ka välisparasiidid ning kõrvalestanakkus. Mõnedel juhtudel on loomaarstid täheldanud ka hingamisteede viirusnakkust.

MTÜ vajab kriitiliselt inimesi, kes oleks nõus päästetud kassidele hoiu- või päriskodu pakkuma, sest kõigi neljajalgsete hoidmiseks organisatsioonil ruumi ei ole. Kodude mitteleidmisel antakse kiisud üle Loomade Hoiupaigale, millel on Saue vallaga hulkuvate loomade püüdmise leping. Kodu pakkumiseks ja lisainfo saamiseks on oodatud kõned numbrile 1414 või e-mail aadressile help@animalrescue.ee.

Et kasside esmased raviarved tasuda, loodab Loomapäästegrupp annetajate abile. Kui soovid samuti omapoolse toetuse anda, saad seda teha pangaülekandega:

Loomapäästegrupp MTÜ

EE437700771003183318 

Loomade-lindude ravi saab toetada ka annetustelefonile helistades:

900 1313 (5.-)

900 1414 (10.-)

Kuula kogu tervitustekst ära, vastasel juhul annetust ei toimu. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles