Video: vaata, kui suureks on sirgunud emata jäänud Saaremaa rebasekutsikad

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Rebased peatuvad välipuuris, kuid lastakse peagi vabadusse
Rebased peatuvad välipuuris, kuid lastakse peagi vabadusse Foto: Kuvatõmmis videost / Eesti Metsloomaühing

Kevadel emata jäänud Saaremaa rebasepoisid on kasvanud vahvateks tegelasteks ja õpivad metslooma kombel käitumist. Juba peagi suunduvad nad tagasi metsa. 

Rebasepojad jõudsid Saaremaalt Paidesse, Eesti Metsloomaühingu Järvamaa piirkonnajuhi Virge Võsujala juurde, mai alguses. Rebasepere koduks olnud urg oli üsnagi maantee lähedal ning see pesapaigavalik sai emarebasele saatuslikuks, sest tee pealt ta surnuna leitigi. 

Et ema oli kadunud ja tühi kõht vaevas, hakkasid pisikesed rebasepojad ühekaupa urust välja ronima ja jõudsid nii inimeste õuele. Punakarvalistele saarlastele tuli appi üks Metsloomaühingu vabatahtlikest, kes väikesed reinuvaderid kokku korjas ja mandrile toimetas. Võsujala hoole all kosusid rebased hoogsalt ning õppisid ise saaki murdma. Loomaliha ega kala rebastele anda ei tohi, sest Võsujala sõnul see nende seedimisele hästi ei mõju. 

Üha vähem on nad kontaktis inimestega ning praegu koduks olev välipuur annab võimaluse ka looduskeskkonna häältega harjuda, et lõpuks omal jõul metsas hakkama saada. Ema enam pole, kuid eluks vajalikud põhitõed on selgeks saadud ning jahiinstinkt terav. Kui kõik läheb plaanipäraselt, suunduvad rebased juba ehk sel nädalal vabadust nautima.

Selleks, et annetuste toel tegutsev Metsloomaühing saaks aidata hättasattunud loomi ja linde, paluvad vabatahtlikud kõigi abi. Aita, helistades Eesti Metsloomaühingu annetusnumbritele:

9009933 - annetad 5 eurot

9009955 - annetad 25 eurot.

Helistades kuula kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Samuti saad toetuseks teha pangaülekande: 

Eesti Metsloomaühing

EE952200221067573100

Selgitus: Loomade ja lindude abiks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles