Kurikuulus «kassikuninganna» tegutseb jälle: jääkülmast urkast toodi ära neli kassipoega

lemmik.postimees.ee
Copy
Kasse hoiti külmas, pimedas ja räpases hoones.
Kasse hoiti külmas, pimedas ja räpases hoones. Foto: Erakogu

Selle nädala alguses püüdis üks Harjumaa politseinik kodu leida kassipoegadele, kellega nende omanik toime ei tulnud. Heas usus anti kassipojad MTÜ-le, mille juhatuse liige nad veelgi viletsamatesse oludesse toimetas.

Pesakonna kassipoegi leidsid Põhja prefektuuri korrakaitsjad sotsiaalkorterist, kus nad seal elanud naisele üle jõu käisid. Üks politseinikest, Kersti (nimi muudetud, toimetusele teada), otsustas abitud loomad oma hoole alla võtta, et neile uus kodu leida. 

Kartes, et kassipoegi võib ees oodata magamapanek, otsustas Kersti nad varjupaiga asemel hoopis mõne loomapäästega tegeleva vabatahtlike ühingu hoole alla anda. Kersti kolleeg teadis soovitada MTÜ-d Eesti Kassisõprade Kogukond ja nii ta selle juhatuse liikme Katrin Gaveriga ühendust võttiski. 

Kassisõbrad on olnud meedia huviorbiidis juba varem, kui «Kuuuurija» MTÜ tegevuse teleekraanile tõi. 2018. aastal kogusid head inimesed sealsete kasside toetuseks 70 000 eurot, kuid kuhu raha läks, ei ole tänini teada. Kersti sellest loost midagi ei teadnud ega osanud seetõttu ka midagi kahtlustada. 

«Ma teadsin küll, et loomapäästeühingutes on praegu kassipoegi meeletult palju, aga üllataval kombel oli Kassisõbrad valmis nad kohe vastu võtma,» kirjeldas Kersti. 

Kersti rääkis, et ta viis küll kassid ära, aga midagi jäi kripeldama — Sauel asuv hoone oli lagunenud, voolu ja kütet ei olnud, ühes puuris istus pesakond kassipoegi koos emaga. MTÜ juht Katrin Gaver aga kinnitas talle, et loomadel pole häda midagi ja külma nad ei karda. 

Alles pärast kasside üleandmist otsustas Kersti taustauuringut teha ning jõudis järeldusele, et oli väiksed karvapallid jätnud halbadesse kätesse. Kohe kirjutas ta Gaverile, kes sõnumitele esialgu ei vastanud, kuid lõpuks nõustus kassipojad tagasi andma. 

Kassipoegadele püüab Kersti nüüd uued kodud leida.
Kassipoegadele püüab Kersti nüüd uued kodud leida. Foto: Erakogu

Siis, pool tundi enne kokkulepitud tähtaega saatis Gaver sõnumi, et ei saa tulla ja soovib kassipoegade üleandmist edasi lükata. Kersti sellega ei nõustunud ja teatas, et tema tuleb kokkulepitud ajal kohale ja viib kassid ära. Siis ilmus välja ka Gaver, mitte just kõige paremas tujus. 

Enne kassidega lahkumist uuris vormiriietuses Kersti Gaverilt, miks ta loomi nii viletsates tingimustes hoiab ja uusi hädalisi vastu võtab. Sellele vastas Gaver hoopis omapoolse rünnakuga, öeldes, et Kersti transpordipuur võiks kenam ja puhtam olla. 

«Vaadaku enda ümber toimuvat,» imestas Kersti. «Kassisõprade grupi reeglites on, et kassidele tohib anda ainult kvaliteettoitu ja panna liivakasti korralikku liiva, ent grupi omanik ise neid reegleid ei järgi — ühes kotis oli veidi halvaks läinud poetoitu, liivakastides saepuru.»

Kriitikat kuuldes ähvardas Gaver Kerstit kohtusse kaevamisega ja hurjutas teda, nimetades Kerstit ülbeks. Hiljem avastas Kersti, et ta oli Kassisõprade grupist välja visatud ja tema konto blokeeritud, nii et grupi tegemisi ta enam ei näe. Neljale kassipojale üritab ta nüüd omal käel uusi kodusid leida. 

«Ülipopulaarse Kassisõprade grupi eestvedaja näitas mulle tõelist «kassisõprust» ja sain aimu, kuidas loomade pealt on võimalik vähese vaevaga palju teenida, samal ajal neid abivajavaid loomi konkreetselt külmas peldikmajas hoida,» kirjutas Kersti hiljem sotsiaalmeedias ja lisas hoiatuse: «Ärge kandke sellele MTÜ-le raha — see ei jõua kiisudeni!»

Katrin Gaver Lemmikule seni kommentaari andma nõustunud ei ole. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles