Lena Boysen Hillestad võib tavainimese jaoks olla tundmatu nimi, kuid veokoerte maailmas on tegu absoluutse tipptegijaga. Hiljuti käis Lena Eestis koeraomanikke koolitamas ning rääkis oma säravast karjäärist ka Lemmikule. 

Koertega reisides ja sõitudel osaledes on äpardused vältimatud. Kord otsustasid New Yorgi osariigis toimunud kelguveovõistluse korraldajad keset võistlust voorude stardiaegu muuta. Lena, kes pärast esimese osa lõpetamist koertega puhkama oli läinud, sellest ei kuulnud ja nii juhtuski, et staadionile tagasi saabudes oli järgmine katse juba lõppenud.

Üks ehmatavamaid kogemusi juhtus aga 2013. aastal, kui Lena reisis koertega Alaskale. Vahepeatuseks Frankfurti saabudes selgus, et neljast koerast kaks olid kaduma läinud. Lennufirma töötajad pakkusid välja, et Lena võib jätkulennule minna ning kui koerad leitud, saadetakse nad järgi, kuid neljajalgsete pereliikmeteta lahkumine ei olnud vastuvõetav variant. Kui koerad lõpuks leiti, oli lend juba lahkunud, kuid õnneks oli Lena reisi piisava ajavaruga alustanud, jõudis õigeks ajaks sihtkohta ja noppis kaks võitu.

Kogu asja juures oli kõige tobedam aga see, et tagasilennul juhtus täpselt sama asi.

Kommentaarid
Copy