Suur galerii: need loomafotod tunnistati sel aastal Eesti parimateks

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Esmaspäeval, 25. novembril 2019 selgusid Rahvusraamatukogu suures saalis Eesti parimate loodusfotode autorid. Looduse Aasta Foto peaauhinna, Suure Hundi ja Aasta Loodusfotograafi tiitli võitis Ave Kruusel pildiga «Taevane eine».

«Olin metsas ilvest jahtimas, aga teda ei tulnud. Mõtlesin koju minna. Tee ääres põõsas kuulsin lindude sidinat ja jäin uurima, kellega tegu, kui märkasin kõrre küljes pisihiirt,» rääkis Ave Kruusel Aasta Loodusfotograafi tiitli toonud foto saamisloost, «veetsin viimase valguse temaga. Pildistatud Harjumaal.» Lisaks Aasta Loodusfotograafi tiitlile jagati kokku 14 «Tantsivat hunti». 19. korda toimunud fotovõistlusel Looduse Aasta Foto osales 490 autorit 4130 tööga.

Ülevaate fotovõistlusest annab äsjailmunud album «Loodusfoto Aastaraamat 2019», mis seekord ilmus nelja erineva kaanega, aga kõigis sisu sama - 150 tunnustatud pilti ja intervjuud võitjatega. Eessõna Rein Maranilt, kes on fotovõistluse žürii tööd juhtinud kõik aastad algusest peale.

Tänavu valis kauneimad loodusfotod žürii koosseisus Rein Maran (esimees), Urmas Tartes, Tiit Pääsuke, Tiit Hunt, Tõnu Talpsep, Sirje Tooma ja Toomas Tuul.

Võistlust korraldavad Looduse Omnibuss ja Loodussõprade Selts, koostööpartnerid ja toetajad on Eesti Looduskaitse Selts, fotofirmad Canon, Overall ja Fotoluks, Viking Line, Kunda Nordic Tsement, Stora Enso, RMK ja Eesti Talleks, samuti Eesti Kultuurkapital ja Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles