Tallinnas toimub homme Eesti suurim puurikanade kaitseks mõeldud meeleavaldus

lemmik.postimees.ee
Copy
MTÜ Nähtamatud Loomad korraldab seni suurima meeleavalduse puurikanade kaitseks.
MTÜ Nähtamatud Loomad korraldab seni suurima meeleavalduse puurikanade kaitseks. Foto: Nähtamatud Loomad

Sel pühapäeval, 24. novembril korraldab MTÜ Nähtamatud Loomad seni suurima meeleavalduse puurikanade kaitseks. Protesti eesmärgiks on survestada Tallinna Kaubamaja Gruppi loobuma puurikanade munade müügist aastaks 2025.

Nähtamatute Loomade kampaania kutsub üles Tallinna Kaubamaja Gruppi kuuluvat Selverit ning Tallinna ja Tartu Kaubamaja Toidumaailmu loobuma järk-järgult puurisüsteemidest pärit munade müügist aastaks 2025. Seni on läbirääkimisest grupiga luhtunud.

«Uskumatu, et Tallinna Kaubamaja Grupp veel puurikanade mune müüb. Puurid on meie ühiskonnast kadumas, sest aina enam ettevõtteid ei soovi toetada äri, kus lind elab terve elu vaid A4-suurusel alal, kaotab seetõttu liikumisvõime ning ning tunneb murtud luude ja sulgede kaotuse tõttu kohutavat piina» sõnas Nähtamatute Loomade korporatiivsuhete juht Sirly Meriküll.

Pühapäevasel meeleavaldusel on kohal loomakaitsjate varasematest protestidest kordades rohkem osalejaid, kes näitavad üheskoos Tallinna Kaubamaja Grupile, et soovivad puurikanade munade müügi lõpetamist. Lisaks Nähtamatutele Loomadele on kohal ka vabatahtlikud organisatsioonidest Eestimaa Rohelised, Vabaühenduste Liit ja Eesti Loomakaitse Selts.

Tänaseks on puurivabade munade müügist on otsustanud loobuda 40 protsenti Eesti jaesektorist, sealhulgas Rimi, Prisma, Maxima ja Stockmann. Lisaks on üle 50 restorani ja toidutootja teatanud otsusest kasutada oma tootevalikus edaspidi vaid puurivabade kanade mune.

Protest toimub Tallinna Kaubamaja Toidumaailma sissepääsu juures pühapäeval, 24. novembril kell 11.00. Kõik huvilised on osalema oodatud. Rohkem infot SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles