Fotod: vapper koer päästab koaalasid tulesurmast

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Austraalias lõõmavates metsa- ja maastikupõlengutes on hukkunud sajad koaalad. Ellujääjate lootuseks on aga koer nimega Bear, kelle ülesanne hädalised leida on.

Erksinist silmadega Bear on treenitud loodusest leidma hüljatud, vigastatud ja haigeid koaalasid ning viimased päevad on tema jaoks tööd täis olnud. Erinevalt paljudest teistest «koaalakoertest», kes otsivad koaalade väljaheiteid, suudab Bear oma terava ninaga üles leida elusad isendid, mistõttu on ta praeguses olukorras oluliselt kasulikum. 

Koaalaotsija tööks iga koer ei sobi — neljajalgne peab olema täielikult keskendunud, ilma murdmisinstinktita ja ei tohi end inimeste kohalolul häirida lasta. Kaitsvad jalanõud jalas, liigub Bear mööda põlenud maastikke ja teavitab oma juhti, kui midagi leiab. 

Beari hakati otsingukoeraks treenima umbes aastavanuselt ning kiirelt sai spetsialistidele selgeks, et tegu on ideaalse isendiga. Kuna Bear ei armasta paitusi ega inimeste seltsi ning on ülimalt aktiivne ei ole ta perekoeraks sobiv, kuid otsingutööks paremat kutsat on raske leida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles