Loomale otsa sõitnud autojuhid panevad kaasliiklejad trahvihirmus ohtu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Autolt löögi saanud sokk
Autolt löögi saanud sokk Foto: Elmo Riig

Ühes Facebooki-grupis tekkis hiljuti diskussioon, kus väideti, et maanteel toimunud looma ja auto kokkupõrke korral teeb politsei autojuhile rahatrahvi ja juhtunu on parem maha vaikida. Selline väärinfo paneb juhid sündmuspaigalt lahkuma ning seab ohtu ka teised liiklejad.

Mõte, et rahatrahvi vältimiseks on parem õnnetusjuhtumist päästeametit mitte teavitada, on Eesti Metsloomaühingu sõnul rumalus. «Tegemist on täiesti vale väitega ning politseile mitteteatamine on selliste õnnetuste puhul äärmiselt vastutustundetu käitumine,» kirjutas ühing sotsiaalmeedias avaldatud posituses. «Maanteel või selle pervel vedelevad hukkunud metsloomad seavad ohtu teised liiklejad, eriti just praegusel pimedal ajal. Ohtu satuvad ka teised loomad ja linnud, kes korjust sööma tulevad.»

Veelgi kahetsusväärsem ja ohtlikum on olukord, kus autolt löögi saanud, kuid ellu jäänud loom jäetakse maantee äärde piinlema ja abi talle ei otsita. Vigastatud looma käitumine võib olla ettearvamatu ja seega veelgi suuremaks ohuks teistele liiklejatele.  

Metsloomaühingu vabatahtlikud tegid ringlevate juttude kohta ka päringu politseile ning said kinnituse, et õnnetusjuhtumi korral kellelegi trahvi ei määrata. Karistada saab vaid tahtliku teo eest ehk siis, kui metsloomale sõidetakse otsa meelega.

Kui oled loomale või linnule otsa sõitnud või märkad vigastatud metsaelanikku teepervel, ära lahku, vaid teata juhtunust häirekeskusele numbril 112, keskkonnainspektsioonile numbril 1313, piirkonna jahimehele või Eesti Metsloomaühingule numbril 5632 2200.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles