Elvast leiti metskits, kes võib olla kasvanud inimeste juures

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Metskits käitub inimestega ebatavaliselt sõbralikult.
Metskits käitub inimestega ebatavaliselt sõbralikult. Foto: Signe Widacki / Eesti Metsloomaühing

7. novembril võttis Eesti Metsloomaühingu telefonioperaator vastu mureliku kõne Elvast. Teatati metskitsest, kellega polnud kõik kaugeltki mitte korras. 

«Alates varahommikust on märgatud põllul üksikut kitsetalle. Vahel lamab maas, vahel liigub,» kirjeldas helistanud Ester. «Kitsele lähenedes soovib inimesele kaissu pugeda. Väriseb ja kõnnib vähe.»

Loomale tõttas appi ühingu vabatahtlik Signe Widacki, tema kohalejõudmiseni oli metskits Estri valvsa pilgu all. Üheskoos sätiti loom autosse ning Signe sõitis veterinaar Tõnu Kalja juurde, kes on varemgi metsloomaühingule abikäe osutanud ja hädalisi aidanud.

Peagi kolib metskits Elistvere loomaparki.
Peagi kolib metskits Elistvere loomaparki. Foto: Signe Widacki / Eesti Metsloomaühing

«Inimeste keskel käitus metskits kahtlaselt rahulikult ja leplikult, samas ei tuvastanud veterinaar tal ühtegi probleemi,» jagas ühing sotsiaalmeedias.  «Temperatuur oli korras, samuti ka hingamine ja südametöö. Verevalumeid ei olnud, luud terved. Liigutused ja reaktsioonid adekvaatsed, mäletseb ilusti. Järgmisel päeval võetud uriiniproov oli samuti korras, põletikku ei ole.»

Loom sööb ja joob ja tundub, et tunneb end hästi. Tema käitumine annab päästjatele aga põhjust kahelda, et metskitse on üles kasvatanud inimene. Sellist varianti toetab ka asjaolu, et metskitsel olid sellises vanuses looma jaoks liiga kollased hambad, mis võivad viidata asjaolule, et loom pole saanud liigile omast toitu. Kitsepoissi ootab nüüd pikisilmi Elistvere Loomapark, kus tema vastu võtmiseks on kõik ettevalmistused tehtud. 

Kui ka Sinul on soov anda oma panus, et vigastatud või abivajavad metsloomad saaksid kiiret ja parimat abi ning Eesti Metsloomaühingu nõuandeliinid oleks avatud, siis helista:

9009933 – annetad 5€

9009955 – annetad 25€

Kuula kogu jutt ära, muidu annetust ei toimu!

Toetuse võib saata ka pangakontole:

Eesti Metsloomaühing MTÜ

Swedbank EE952200221067573100

Selgitus: metsloomade abistamiseks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles