Harjumaal leiti sõiduteelt hätta sattunud haruldane kalakotkas

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Harjumaal leiti sõiduteelt haruldane kalakotkas.
Harjumaal leiti sõiduteelt haruldane kalakotkas. Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Eile pärast lõunal sai Eesti Metsloomaühing teate linnus, kes Vääna-Jõesuus sõiduteelt leiti. Verd ei paistnud ja lind liigutas, kuid ära ei lennanud. 

Leidja saatis ühingule linnust ka pildi, millelt vaatas vastu ei keegi muu kui Eestis I kaitsekategooria all olev haruldane kalakotkas. Kotkaklubi andmetel pesitses meie mail 2005. aasta andmete seisuga vaid 50–55 paari kalakotkaid.

Kuna I ja II kategooria liikidega tegeleb keskkonnaamet, helistasid ühingu vabatahtlikud nii sinna kui ka veterinaar Madis Leivitsale. Samal ajal paluti leidjal kalakotkas kaasa võtta ja Tallinna poole liikuda, sest ilmselgelt vajas lind abi.

«Seekord saime juhised õnneks väga kiiresti ning otsus oli, et kalakotka võtab vastu keskkonnaameti inimene Tallinnas ja viib edasi Tartu Maaülikooli kliinikusse Madis Leivitsa kätte. Need juhised andsime ka teavitajale edasi,» kirjutas ühing sotsiaalmeedias. «Ornitoloog Madis Karu sõnul on see Eestis hiliseim kalakotka leid.» Ühing toonitas ka, et tee ääres kahtlaselt konutavat lindu märgates ära sõida lihtsalt mööda, vaid veendu, et tiivulisega on kõik korras ja ta suudab lennata. 

Eesti Metsloomaühing on vabatahtlikul tegevusel ja vaid annetuste toel toimiv ühing, seetõttu on neile igasugune toetus väga oluline!

Kui ka sinul on soov anda oma panus, et vigastatud või abivajavad metsloomad saaksid kiiret ja parimat abi ning ühingu nõuandeliinid oleks avatud, siis helista:

9009933 – annetad 5€

9009955 – annetad 25€

Kuula kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Toetuse võib saata ka pangakontole:

Eesti Metsloomaühing MTÜ

Swedbank EE952200221067573100

Selgituseks: Metsloomade abistamiseks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles