Suri Tallinna loomaaia emalõvi Xylitol

Copy
Lõvi Xylitol
Lõvi Xylitol Foto: Tallinna loomaaed / tallinnzoo.ee

Tallinna loomaaed teatab kurbusega, et loomaaia asukate seast on lahkunud emane india lõvi Xylitol ehk Ksjuša.

Xylitolil oli diagnoositud krooniline emaka limaskesta põletik, mis valmistas lõvile vaevusi ja vajas kirurgilist sekkumist. Põletiku põhjuseks oli emakaseina sees olev kasvaja.

Kevadel, 30. aprillil tehti lõvile operatsioon. «Kasvaja ja neerupuudulikkus koos tekitasid keerulise olukorra, kus ühelt poolt operatsioon oleks võinud kaasa tuua looma huku, teiselt poolt selle tegemata jätmine võinuks lõppeda kiire surmaga. Teades, et neerupuudulikkus toob kaasa ühel hetkel looma suremise, pidime otsustama, kas paneme lõvi magama või kaalume võimalust operatsiooniks. Magamapanemise asemel otsustasime kevadel siiski operatsiooni kasuks, kuid juba siis olid lõvi verenäitajad sellised, et kartsime, et ta ei ela operatsiooni üle,» kommenteeris operatsiooni läbi viinud maaülikooli veterinaarkirurg Aleksandr Semjonov.

Kogu taastumise aja oli lõvi loomaarstide valvsa jälgimise ja hoole all, kuid paraku ei pidanud tema tervis vastu ning lõvi lahkus 10. novembril. Helsingi loomaaias 3. juunil 2005. aastal sündinud ja 30. mail 2007. aastal Tallinna loomaaeda saabunud Xylitol elas 14-aastaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles