Fotod: Austraalia tulekahjudes on hukkunud sajad koaalad, päästa on õnnestunud vaid 16

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Austraalia idarannikul põlev metsa- ja maastikutulekahju on surmanud enam kui 350 haruldast koaalat. Päästa on õnnestunud vaid 16 looma, kes kosuvad spetsialistide hoole all. 

Lake Innesi loodusreservaadi aladel elas pea 600 koaalat, kellest suuremal osal polnud võimalustki pääseda. Koaalasid kaitsva ühingu Koala Conservation Australia president Sue Ashton selgitas, et põhimõtteliselt oli tegu krematsiooniga ning loomad muutusid koos ümbritseva loodusega tuhaks. Ashton lisas, et tegu on raske kaotusega, sest Lake Innesi eelnevalt terve ja tugev koaalapopulatsioon on nüüd äärmiselt ohustatud olukorras. 

Päästjad on tänaseks Port Macquarie koaalahaiglasse toonud 16 koaalat, kellest kõik on suuremal või vähemal määral põletada saanud. Loomi toidetakse eukalüptilehtedega ning nende haavad on hoolikalt kinni seotud. 

Tulekahju läks koaalade elupaigast otse läbi ning puutumatult ei pääse seal suurt midagi, ütles tuletõrjuja Terry Hill uudisteagentuurile AFP. «Vallabid, kängurud, hirved – nemad saavad välja, sest nad suudavad joosta. Aga koaalad lihtsalt ei suuda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles