Loomasõprade üleskutse: pühade ajal toeta varjupaikade loomi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

PetCity lemmikloomakeskustest leiab alates 11. novembrist varjupaigaloomade jaoks annetuskastid, kuhu saab annetada neile eluks vajaminevat.

«Kõrgajal kulub meil päevas 50 kilogrammi kassitoitu, aastaringselt on meie varjupaikades sees ligi 600 kassi,» tõi Varjupaikade MTÜ esindaja Triinu Priks näite. Kohalik omavalitsus maksab looma ülalpidamiskulusid varjupaikades vaid kaks nädalat. Kahjuks viibib valdav enamik loomadest varjupaigas kauem kui 14 päeva ning seda saavad nad teha vaid tänu inimeste annetustele.

«Varjupaigakoerad ja -kassid söövad ühes kuus mitu tonni kuivtoitu ja konserve, kassid vajavad lisaks toidule ka iga päev sadades kilodes kassiliiva. Nad kõik tahavad kvaliteetset toitu, magada mõnusalt pehmes pesas ja mängida mänguasjadega. Ühesõnaga – kulusid, nii nagu loomigi, on palju,» sõnas PetCity tegevjuht Hendrik Tibar. «Kui soovite varjupaigaloomade heaks midagi ära teha, siis PetCity kauplustest leiab varjupaigaasukate soovide nimekirja ja annetuskastid Varjupaikade MTÜ loomade jaoks.»

Triinu Priksi sõnul vajavad tuge eelkõige varjupaikade kassid, samas võiks koertele toitu annetades silmas pidada kvaliteeti. «Varjupaigale mõeldes tekib inimestel koheselt seos koertega. Tegelikult on meil aga aastaringselt sees kümme korda rohkem kasse,» avaldas Priks. «Kui koertest rääkida, siis on meie eesmärk liikuda kvaliteedi poole. Pigem annetage kaks kilogrammi kvaliteetset kuivtoitu kui 15 kg ebakvaliteetset, milles pole toiteväärtust. Proovime hoiduda supermarketite kampaaniapakkumistest ja pakkuda oma loomadele lemmikloomakeskustes ja -kliinikutes pakutavat. Ka varjupaiga loomad väärivad kvaliteeti.»

Priks kutsus lisaks üles inimesi loomi võtma varjupaigast. Tihtipeale võetakse mustalt turult ilma paberiteta loom ja makstakse tema eest sadu eurosid. Samal ajal ootab aga varjupaigas uut kodu väga palju loomi, kes võiksid olla perele toredaks ning armastusväärseks lemmikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles