Meeldetuletus talvehooajaks: kontrolli, et sinu auto all ei oleks külmetavat kassi

lemmik.postimees.ee
Copy
Auto all peitumine võib kassile lõppeda vägagi traagiliselt.
Auto all peitumine võib kassile lõppeda vägagi traagiliselt. Foto: Shutterstock

Väljas lähevad ilmad aina külmemaks ning seetõttu kutsub Eesti Loomakaitse Selts (ELS) üles inimesi oma autosid enne sõidu alustamist kontrollima — mõni kass võib olla külma eest auto kapoti alla või rehvikoopasse peitu pugenud.

Külma ilmaga püüavad iga hinna eest sooja saada ka hulkuvad kassid ning tihti leiavad nad varjualuseks just mõne auto, pugedes selle rattakoopasse või mootori vahele. Kassid võivad olla külmast unised ega pruugi inimese tulekul kohe üles ärgata ning nii võib nende saatus kujuneda väga kurvaks.

«Mõni aasta tagasi tegeles ELS kassipojaga, kellele ootamatult käivitunud automootor tekitas raske esikäpa vigastuse ning kõrvaotste põletuse. Kassipoeg vajas operatsiooni, mille käigus eemaldati tema esimese käpa päkaosa,» kirjeldas ELS-i otsese abistamise juht Margit Midro. 

Autot kontrollides on võimalik päästa kass, kes võib tegelikult juba külma saanud olla ja arstiabi vajada. Kuna talviste ilmadega on selliseid juhtumeid palju, siis paluvad loomakaitsjad, et autojuhid kontrolliksid alati enne ärasõitu, kas kapoti alla või rehvikoopasse pole peitunud mõni kass, kes sealt sooja otsib.

Samuti tuletavad loomakaitsjad kassiomanikele meelde, et kasse ei tohi hulkuma lasta, ja seda eriti tiheda asustusega piirkondades. Ka kodukassid võivad õues külma eest automootori lähedale sooja minna. Tagajärjed võivad olla aga traagilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles