Harjumaalt leiti raskelt vigastatud haruldane laululuik

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Laululuige rinnakus haigutas suur haav
Laululuige rinnakus haigutas suur haav Foto: Eesti metsloomaühing

Eile sai Eesti Metsloomaühing mureliku kõne Loomade kiirabikliinikust. Veterinaaride hoole alla oli toodud laululuik, kel rindkeres suur haav.

II kategooria kaitsealune, Eestis haruldane külaline laululuik leiti Altkülast autotee lähedalt ning hea südamega avastajad ei pidanud paljuks uhke lind ise arstide hoole alla toimetada. 

Lähemal vaatlusel selgus, et laululuigel on rinnaku piirkonnas asuvas õhukotis sügav auk, mille kaudu lind hingas. Veterinaarid panid luige narkoosi alla, et haav puhastada ja seejärel kinni õmmelda. Ettevõtmise tegi lihtsamaks asjaolu, et lind oli tugev ja heas kaalus ning haavast ühtegi võõrkeha ei leitud. Täna hommikuks oli luik narkoosist toibunud, hea isuga ja kuri nagu ühele metslinnule omane. 

Laululuik kliinikus.
Laululuik kliinikus. Foto: Eesti metsloomaühing

«Saame öelda, et lind leiti just õigel ajal,» kirjutas ühing sotsiaalmeedias. «Meil jääb vaid loota, et haav paraneb ilusti ja Eestis suhteliselt haruldane laululuik elab edaspidi oma elu sama täisväärtuslikult nagu enne traumat.» Kuna tegemist on teise kategooria kaitsealuse linnuga, võttis laululuige oma hoole alla ja lubas kliinikuarve tasuda keskkonnaamet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles