Loomasõbrad kutsuvad üles ilutulestikku vaid uusaastaööl laskma

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Foto: Tomasz Trybus/PantherMedia / Tomasz Trybus / Scanpix

Ilutulestik võib inimestele olla ilus vaatemäng, ent sähviv valgus ja vali müra ehmatavad loomi ja võivad oluliselt teravama kuulmismeelega loomadele põhjustada isegi valu. Seetõttu on Eestis algatatud üleskutse saluudilaskmise vähendamiseks. 

Igal aastal jõuab varjupaikadesse lugematul hulgal paanikas loomi, kes ootamatu paugutamise hirmus kodus plehku panid. Talvekuud on loomaomanikele õudusunenäoks, sest ilutulestiku vaba kättesaadavus võimaldab saluuti soovi korral igapäevaselt lasta. Jõulurahust ei saa siin juttugi olla. 

Seetõttu kutsub PetCity loomaomanikke ja -sõpru üles sel aastavahetusel neljajalgsetele mõtlema ning nende heaolu silmas pidades käituma. Kui soovid ilutulestikku lasta, tee seda vaid uusaastaööl, milleks arglike loomade omanikud juba ette valmistunud on, mitte suvalisel ajal suvalises kohas.

Loomaomanikud võiks aga veenduda, et nende lemmikud on kiibistatud ja kiip registrisse kantud. Ära jäta enda looma aastavahetuse perioodiks üksi aeda ega mine enda lemmikloomaga ilutulestikku vaatama, kui see teda ehmatada võib. Nõrgema närvikavaga lemmikutega sel perioodil jalutades soovitab PetCity aga kasutada treeningrihma, mille ühe karabiini saab kinnitada kaelarihma külge ning teise trakside külge.

Sotsiaalmeediasse postitatud üleskutsele on end osalema märkinud tuhanded eestlased. Kui sinagi ühineda soovid, märgi end ära SIIN ja jaga ettevõtmist ka pere ja sõpradega. Ohutut pühadeaega! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles