Õnnelik kuraditosin: labrador tõi ilmale 13 kutsikat

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Kui koertemaailmas antaks välja aasta ema tiitlit, oleks tugevaks kandidaadiks Beau-nimeline labrador. Veterinaari hinnangul oli koer kandmas kuut kutsikat, tegelikkuses oli neid aga üle poole rohkem.

Inglismaal Kentis elav Beau, kes on maineka Cruftsi koertenäituse tšempioni järeltulija, tõi ilmale 13 kutsikat ning teadaolevalt on tegu ühe suurima labradoripesakonnaga. 

Beau perenaine, tõuaretaja Leah Barrett sõnas väljaandele The Independent, et arstlikus kontrollis teatati talle kuuest kutsikast ning veterinaar hindas, et tunnis toob Beau ilmale ühe järeltulija. Kui sünnitustegevus hakkas, ei lasknud pisikesed end aga kaua oodata.

«Esimese neljakümne minutiga sündis seitse kutsikat,» kirjeldas Barrett jahmatavat olukorda. «Nad pea lendasid välja — üht kutsikatest pidime 15 minutit elustama, sest ta ei hinganud.» Surma veerel koerake tegi aga võimsa tagasituleku ning nüüd on ta pesakonnast suurim. Kokku nägi ilmavalgust kuus emast ja seitse isast kutsikat, kes kõik on hea tervise juures. Et Beau koormat kergendada, aitab Barrett tema võsukesi pudeliga toita. 

Kuigi pesakond on suur, ei ole maailmarekord kaugeltki käegakatsutav. Suurima pesakonna tiitel kuulub Tia-nimelisele napoli mastifile, kes sünnitas 2004. aasta novembris 24 poega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles