Silmad siia, kassifännid! Tallinnas saab esmakordselt näha maailma väikseimat kassitõugu

lemmik.postimees.ee
Copy
Kohal on ka maailma suurima kassitõu, maine cooni esindajad
Kohal on ka maailma suurima kassitõu, maine cooni esindajad Foto: Shutterstock

Sel nädalavahetusel, 2.–3. novembrini toimub Tallinna lauluväljakul taas CFA kassinäitus. Osalejate hulgast leiab ka maailma suurima ja väiksema kassitõu, maine coon'i ja toybob'i esindajad.

Rahvusvahelisele näitusele saabub kasse muuhulgas Saksamaalt, Hollandist, Itaaliast, Hispaaniast, Soomest, Rootsist, Norrast ja Venemaalt. Esitletud on mitmed haruldased tõud – cornish rex, devon rex, jaapani bobtail –, kuid osa võtavad ka pärsia kassid, exotic'ud, briti lühikarvalised, manx'id, ragdoll'id, orientaalid, siiamid, abessiinia, bombay ja burma kassid. Kokku on osalemas enam kui 100 kassi. 

Laupäeval, 2. novembril, saab lähemalt tutvuda maailma väikseima kassitõu, toybob'iga. Lisaks maailma väikseimale kassile pakuvad silmailu ka maailma suurimad kassid, maine coon'id, kellest räägitakse lähemalt 3. novembril, mil valitakse ka näituse suurim ja kauneim maine coon. Eraldi kategooria on kodukassidele. 

Näituse teeb eriliseks seegi, et tegu on ainsa näitusega Eestis, kus osalevad ka koduotsivad kassid. Heategevusorganisatsioonid saabuvad näitusele koos oma kodu otsivate nurrumootoritega, kiisusid hindavad kohtunikud ja nad võistlevad kodukasside kategoorias. Näituse käigus otsitakse kassidele ka kodud. 

Laste päralt on lõbus mängu- ja fotonurk, kohal on näomaalija. Sissepääsuletist saab näitusehalli kaasa küsida kassitõugude otsimise mängu. Avatud on kohvik. Saab nii sooja ampsu kui ka maitsvat kohvi ja kooki. Müügil on suur valik kvaliteettooteid lemmikloomadele ning huvilised saavad tutvuda kasvatajatega ja osta tõukassipoegi. 

Ürituse kohta saab lisainfot SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles