Austraalias suri maailma villakaim lammas

lemmik.postimees.ee
Copy
Lammas Chris.
Lammas Chris. Foto: RSPCA ACT/RSPCA ACT via REUTERS / Scanpix

Austraalia meriinolammas Chris, kes sai 2015. aastal maailmakuulsaks oma hiiglasliku villaku tõttu, suri eelmisel nädalal.

Uskumatu kasukaga Chrisi leidsid 2015. aastal matkajad Canberra lähistel asuvalt looduskaitsealalt. Lähim lambafarm asus leiukohast kilomeetrite kaugusel ning eraklikku eluviisi oli Chris tõenäoliselt nautinud umbes kuus aastat. 

Lammas püüti kinni ning pügamismeistrite töö tulemusel eemaldati talt rekordiline kogus villa — 42,3 kilogrammi. Töö ajaks Chris uinutati ning pärast seda viidi ta Little Oak Sanctuary loomakaitsekeskusesse elama. 

Eelmisel nädalal teatasid keskuse omanikud, et kuulus lammas oli läinud manalateele. «Chris oli palju enamat kui lihtsalt hunnik villa ning me jääme teda alatiseks meenutama,» seisis keskuse avaldatud teates. «Südamliku ja intelligentse sõbra kaotus on meie südamed murdnud.» 

Umbes kümneaastane Chris suri tõenäoliselt vanadusse ning metsikus looduses elatud aastad lühendasid tema eluiga. Lamba lahkumine oli hooldajate jaoks ootamatu, sest terviseprobleeme tal ei olnud. Chrisi pügatud villak seisab aga Austraalia rahvuslikus muuseumis, kus kõik huvilised seda uudistada saavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles