Fotod: tiiger Pootsmani võsukestest on saanud tõelised mürakarud

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Tallinna loomaaia tiigrihärra Pootsmani ja tema kaaslanna Tanya 10. juunil sündinud kutsikad on Tšehhis Zlíni loomaaias tõmbenumbriks, sest saavad igapäevaselt väliaedikus möllata.

Kolm neljakuust kutsikat — Samba, Una ja Nano — kosuvad jõudsalt ning veedavad oma aega üksteisega mängides ja ema Tanya tähelepanu nõudes. Väikesed tiigrid toituvad juba ka lihast ning emapiimast täielikult võõrutatakse nad mõne kuu pärast. 

Zlíni loomaaed jagas kolmest kutsikast värskeid pilte ning avaldas, et kui veab, saavad külastajad noori kiskjaid ka oma silmaga näha, sest iga päev lastakse nad mõneks ajaks aedikusse.

Zlín-Lešná loomaaia direktor Roman Horský rääkis, et kolme kutsika sünd on toonud palju rõõmu ja seda eriti seetõttu, et nii Tanya kui Pootsmani vanemad on pärit loodusest ning nende näol on tegu Euroopa loomaaedade geneetiliselt olulisima tiigripaariga. Teised loomaaiad tunnevad Samba, Una ja Nanu vastu juba praegu suurt huvi, kuid kuhu kutsikad lõpuks lähevad, pole veel otsustatud. Horský nentis, et kuna Tanya jaoks võib tolle vanuse tõttu tegu olla viimase pesakonnaga, loodab ta, et vähemalt üks kolmikutest jääb elama sünnikoju. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles