Lemmikloom pole (mängu)asi, vaid vastutus kogu eluks

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Inimene, kellel oli südant see kutsikas praeguste ilmadega suvalise tühjalt seisva ehitise külge siduda, on keegi meie seast. Sellel koeralapsel vedas, ent kui paljud hüljatud lõpetavad metslooma hammaste vahel või autorataste all?
Inimene, kellel oli südant see kutsikas praeguste ilmadega suvalise tühjalt seisva ehitise külge siduda, on keegi meie seast. Sellel koeralapsel vedas, ent kui paljud hüljatud lõpetavad metslooma hammaste vahel või autorataste all? Foto: Pärnu kodutute loomade varjupaik

Käes on sügis ja kurb märk sellest on sagenevad teated hüljatud kassipoegade, harvem kutsikate kohta. Looma hüljata ja abitusse seisundisse jätta keelab küll seadus, ometi leidub neid, kes suveks võetud lemmiklooma septembris saatuse hoolde jätavad.

Nii juhtus sel nädalal Kilksamal, kus leiti tühja vagunelamu külge seotud kutsikas. Poolteisekuune koerapoeg peaks ema tissi otsas olema, ent hülgajat see ei morjendanud: lõastatud koeratite juurde jäeti kõik, mis temaga seotud: toit, pesa, mänguasjad. Kas selline käitumine laseb loomahülgajal paremini magada, teab vaid südametu ise. Empaatilistel kaaskodanikel jääb üle vaid oletada, kas tegemist oli kodupaljunduse jäägi või läbi mõtlemata loomavõtmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles