Tõeliselt südantsoojendav! 12 aastat kadunud olnud koer jõudis taas koju

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Koer Dutchess leiti kodust 1800 kilomeetri kauguselt.
Koer Dutchess leiti kodust 1800 kilomeetri kauguselt. Foto: AP / Scanpix

Dutchessi-nimeline koerake, kes 12 aasta eest põgenema pääses ja kadus, leiti hiljuti kodulinnast 1800 kilomeetri kauguselt.

Dutchessi perenaise Katheryn Strangi sõnul pani koerake jooksu, kui Strangi poeg koolist koju saabus ja välisukse avas. Kuna Strangide Florida kodu asub tiheda liiklusega piirkonnas, oli Katheryn kindel, et Dutchess oli kas auto alla jäänud või kellegi poolt kaasa võetud. 

Nüüdseks 14-aastane Dutchess leiti eelmisel reedel Pittsburghist. Koerake oli nälginud, külmetas ning tema küüned olid kasvanud niivõrd pikaks, et segasid käimist. Kuuri peitunud kutsa avastas krundi omanik, kes looma kaasa võttis ja varjupaika viis. Seal selgus, et Dutchess oli kiibistatud ning tema perega võeti ühendust.

Katheryn Strang ja Dutchess.
Katheryn Strang ja Dutchess. Foto: Steve Mellon / AP / Scanpix

«Ma poleks kunagi uskunud, et Dutchess kord üles leitakse,» rääkis Katheryn. «Me oleme 12 aasta jooksul mitu korda kolinud, kuid ma püüdsin Dutchessi kiibi andmeid igaks juhuks alati värsketena hoida. Lootus sureb viimasena — me ei saanud alla anda.»

Strang võttis ette 1800-kilomeetrise autosõidu, et armastatud neljajalgsele järele minna. Taaskohtumine oli emotsionaalne nind nüüd on Dutchess taas tagasi Floridas oma pere keskel.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles