Ema ja tütre ettevõtlikkusest sündis miniloomaaiaga turismitalu

Merly Raudla
Copy
Perenaine Inge Rahkema sõnas, et nad on üritanud teha nii, et talus oleks loomi minimaalselt. Ja need, kes on, oleksid paaris ja minid.
Perenaine Inge Rahkema sõnas, et nad on üritanud teha nii, et talus oleks loomi minimaalselt. Ja need, kes on, oleksid paaris ja minid. Foto: 4 × Vladislav Musakko

Lääne-Virumaal Võsult Rakvere poole sõites jääb peaaegu Sagadi külje alla väike Villandi küla, kus asub Migu talu. Pool aastat tagasi oli see talu nagu iga teine majapidamine selles idüllilises väikekülas. Mõne kuuga tegid ema ja tütar, Inge Rahkema ja Liis Kütt imet ning kesksuveks oli üksildasest talukohast saanud miniloomaaiaga turismitalu.

Inge Rahkema ostis koos abikaasa Suleviga Villandile räämas talukoha üle 30 aasta tagasi. Endised omanikud olid hoovil laiutava hiiglasliku kasvuhoone nii suure hooga laiali lammutanud, et terve hoov uppus kildudesse. Hoole ja armastuse abil sai majast kodu. Kui lapsed suureks kasvasid ja pesast välja lendasid, kolisid Inge ja Sulev üle lahe õnne otsima ning talukoht jäi enamikuks ajaks üksi.

Möödunud sügisel leidsid nad, et nüüd on aeg kodumaale naasta.

Koos pere ja hulga loomadega Haljala alevikus elanud Liis tundis, et endine kodu hakkab kõikidele asukatele kitsaks jääma, ning kolis kogu täiega samuti isakodusse tagasi.

Nii emal kui tütrel puudub oskus käed rüpes istuda ja vabal ajal niisama voolata lasta. Turismikorraldust õppinud hingelt maalaps Liis ja tema kuldsete kätega ema Inge lasid mõtted lendama ning mai alguses hakati kodutalu arendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles