Põhja prefektuuri neljajalgsed saavutasid narkokoerte võistlustel suurepärased tulemused

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Möödunud nädalal võtsid Leedus Palanga linnas mõõtu koerajuhid ja teenistuskoerad, kelle ninad narkoainete otsimises treenitud on. Võistlusel osalesid ka põhja prefektuuri teenistuskoerad Elise ja Raita, kes näitasid koos oma juhtidega välja kõrget taset. 

Võistlustel pandi koerad ja nende juhid proovile narkoaine otsimisel ning läbida tuli viis ala. Koerad pidid aine leidma laevast, maastikult, mootorsõidukist ja pagasist. Lisaks testiti koerte kuulekust.

Põhja prefektuuri koerajuhid Aljona Nestrik koos teenistuskoer Elisega ja Natalja Potaptšuk koos Raitaga tõid koju pronksist medalid. Aljona Nestrik ja teenistuskoer Elis saavutasid kolmanda koha laevalt otsingus. Natalja Potaptšuk ja Raita tõid koju kaks pronksmedalit, ühe kuulekuse ülesandelt ja ühe pagasist otsingult. 

Nii Elise kui ka Raita on end teenistuskoertena korduvalt tõestanud. Spanjel Raita on kahel korral nimetatud prefektuuri parimaks narkokoeraks, saksa lambakoer Elise aga saab uhkustada 2018. aasta parima patrullkoera tiitliga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles