Ettevaatust liikluses: aju- ja koerajahi hooaeg ajab metsloomad liikvele

maaelu.postimees.ee
Copy
Ulukitele alanud ajujaht ajab loomad liikvele.  Foto on illustratiivne.
Ulukitele alanud ajujaht ajab loomad liikvele. Foto on illustratiivne. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

1. oktoobril algas aju- ja koertega jahi hooaeg. Eesti Jahimeeste Selts tuletab meelde, et seetõttu on loomad rohkem liikvel ja nii autojuhtidel kui nädalavahetusel metsas liikujatel tuleks olla tavapärasest veelgi tähelepanelikum.

Vastavalt jahikalendrile algas oktoobriga aju- ja koertega jahi hooaeg. Jahimeestele on see aktiivse sõraliste küttimishooaja algus ja seetõttu väga oluline. Aju- ja koerajaht paneb aga loomad rohkem liikuma, mistõttu tuleb teedel autojuhtidel olla veel tähelepanelikum.

Looduses liikujale, seenelistele ja marjulistele on paslik meelde tuletada, et eriti nädalavahetustel, kui ajujahid  toimuvad, tuleks olla metsateedel tähelepanelik, eriti siis, kui märkate punastes või oranžides vestides mehi ja naisi askeldamas. Eesti Jahimeeste Selts on soovitanud jahiseltsidel kasutada teede ääres ajutisi hoiatusmärke "Ettevaatust jaht".

Kui olete sattunud jahipidamise piirkonda säilitage rahu ja olge nähtav. Mitte mingil juhul ei tohi varjuda. 

"Kui olete sattunud jahipidamise piirkonda säilitage rahu ja olge nähtav. Mitte mingil juhul ei tohi varjuda. Olge nähtavad ja teid märgatakse, raadio teel katkestatakse jahipidamine, kuni pole tagatud ohutus. Kuna jahimeestel on käimas jahiohutuse aasta, siis on ohutuse teema eriliselt luubi all," seisab seltsi lehel olevas teavituses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles