Osale salapärase aasta linnu öösorri joonistusvõistlusel

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Eesti Ornitoloogiaühing kutsub lapsi, noori ja täiskasvanuid joonistama aasta lindu öösorri. Parimate tööde autoritele on auhinnad.

Joonistusvõistlusele saab iga huviline esitada kuni kaks A4 formaadis tööd, mis tuleb saata hiljemalt 31. oktoobriks Eesti Ornitoloogiaühingule aadressil Veski 4, 51005 Tartu linn, Tartu maakond. Täpsed tingimused on kirjas aasta linnu veebilehel.

Tänavune aasta lind öösorr on tuntud oma hea maskeerumisvõime poolest, mistõttu on vähesed teda päevavalguses näinud. Vanarahvas on teda välimusest tulenevalt nimetanud nii kakk-kulliks, kassikulliks, kirjuks öökulliks kui nahklapiks ja öölabakaks. Kel pole olnud õnne öösorri oma silmaga näha, saab joonistamiseks inspiratsiooni koguda öösorri pesakaamera salvestistest.

Saabunud pilte hindab žürii neljas vanuserühmas: kuni 7-aastased, 8–12-aastased, 13–17-aastased, 18-aastased ja vanemad. Tulemused ja parimatest töödest koosnev veebinäitus avaldatakse detsembris aasta linnu lehel.

Tublimatele joonistajatele on auhinnad välja pannud Viru folk, Eesti Loodusmuuseum, Iloni Imedemaa, MTÜ Loodusajakiri ja teised. Joonistusvõistluse parimate tööde autorite autasustamine on 10. detsembril suurel linnuõhtul Eesti Rahvusraamatukogus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles