Pisarakiskuja: haige tänavakass veetis elu viimased hetked armastatud kassipoegade seltsis

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Foto: Kuvatõmmis videost

Kanada loomapäästegrupp TinyKittens leinab koos lugematute fännidega kass Masonit, kelle pikk ja värvikas elutee mõne päeva eest lõppu jõudis.

«1069 päeva saime me armastada seda «lootusetust juhtumist» iidset kassi,» seisis TinyKittensi sotsiaalmeediasse postitatud emotsionaalses järelhüüus. «Oleme tänulikud iga päeva eest, kuigi meie südamed on purunenud miljoniteks kildudeks. Me saime Masonile anda pensionipõlve, mida ta vääris — elu soojas kodus, rahus ja valuta, ümbritsetud armastusest ja kassipoegadest.»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TinyKittens HQ (@tinykittenshq) on

Mason saadi 2016. aastal kätte lagunenud hoonest, mida ootas ees lammutamine. Kass oli inimeste suhtes äärmiselt vaenulik ning teda vaevasid haiged hambad ja raskelt vigastatud jalg. Veterinaarse ülevaatuse käigus selgus ka, et Masoni neerud olid haiged ja pikka elu talle ei ennustatud. 

TinyKittensi juht Shelly Roche otsustas aga Masonile võimaluse anda ja kolis kassi oma koju, kus keskkond varjupaigaga võrreldes rahulikum oli. Kuigi kodus tundis Mason end mugavamalt, vajas ta jätkuvalt palju isiklikku ruumi ja Roche sõnul arvas ta, et Masoni olukord paremaks minna ei saa.

Kõik muutus aga päeval, mil Roche tõi koju viis kassipoega. Väikesed rüblikud ei suutnud Masonist eemale hoida ning loomapäästja üllatuseks avas vana kass neile oma südame. «Ma panin kassipojad maha ja nad läksid kohe Masoni juurde,» rääkis Roche 2017. aastal veebilehele The Dodo. «Ma eeldasin, et Mason saab pahaseks, kuid ta lasi neil oma seljas ronida, oma kõrvu närida ja hakkas neid lõpuks pesema.»

Alles siis sai Roche aru, et Mason oli kogu selle aja lähedust vajanud, kuid tahtis seda inimeste asemel omasugustelt. Et Mason oli kassipoegadega õrn ja hell, pani Roche talle hüüdnimeks Grandpa ehk Vanaisa. Masonist filmitud videod hakkasid aga internetis populaarsust koguma ning neid on tänaseks vaadatud enam kui kümme miljonit korda. 

Vanaisa Mason ületas kõiki lootusi ning oli ilmselgelt otsustanud mitte alla anda. Aastate jooksul oli ta kasuvanemaks lugematul hulgal kassipoegadele, keda ta hoole ja armastusega kohtles. 

18. septembril teatas TinyKittens sotsiaalmeedias, et Masoni tervis oli järsult halvenenud ning tema neerud olid täielikult üles ütlemas, mistõttu võtsid päästjad koos veterinaaridega vastu raske otsuse tal minna lasta. Oma viimase öö veetis Mason oma lemmikvoodis, ümbritsetuna kassipoegadest. Ta eutaneeriti kodus ning loomapäästjate sõnul oli tema lahkumine rahulik ja valutu.

«Masoni lugu ei lõppe koos tema lahkumisega, vaid alustab uut peatükki,» kirjutas TinyKittens sotsiaalmeedias. «Ta näitas, et ka kõige lootusetumate juhtumitena tunduvatele loomadele tuleks anda võimalus, mitte neil enneaegselt minna lasta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles