Nõmme mudilased kasvatasid loomaaialoomadele kõrvitsaid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Lauliku lasteaias kasvanud kõrvitsad, millest raskeim kaalus pea 13 kilo.
Lauliku lasteaias kasvanud kõrvitsad, millest raskeim kaalus pea 13 kilo. Foto: Erakogu / Nõmme Linnaosa Valitsus

Nõmme linnaosa valitsus algatas kevadel aktsiooni, mille käigus kasvatasid kuus Nõmme lasteaeda oma aias kõrvitsaid. Valminud kõrvitsad kingitakse Tallinna loomaaiale, et sealsed asukad maiustada saaksid.

«Maikuus viisime lasteaedadele vajalikud seemned ja mulla, et taimede ettekasvatamist alustada. Juunis istutati kõrvitsad ümber ja nüüd saime juba saaki korjata. Kõige raskema kõrvitsa kasvatas Värvukeste rühm Lauliku lasteaiast, see kaalus 12,8 kilogrammi. 12-kilose kõrvitsa kasvatasid veel Kasekese lasteaia lapsed, ülejäänud lasteaedade kõrvitsad olid kergemad,» rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis. «Kõrvitsa kasvatamise aktsiooni suurem eesmärk oli lisaks loodushariduslikule aspektile loomaaia asukatele rõõmu valmistada. Kuue lasteaia peale kokku jõuab loomadeni umbes 60 kilo kõrvitsaid» lisas Šillis.

Õpetajate tagasiside põhjal jäid lapsed kõrvitsate kasvatamise projektiga väga rahule ja õppisid nii mõndagi uut. Väikestele aednikele valmistas raskust nii Nõmme liivane pinnas kui ka vähene päikesevalgus, kuid sellegipoolest läksid mitmed taimed kasvama. Kõige raskema kõrvitsa kasvatanud lasteaiarühmale on Nõmme linnaosa valitsuse poolt auhinnaks kinokülastus, kõik ülejäänud projektis osalenud rühmad saavad tasuta külastada Tallinna loomaaeda.

Kõrvitsate kasvatamise aktsioonis osalesid lastesõimed Hellik ja Mõmmik, lasteaed Kaseke, lasteaed Männimudila, lasteaed Kraavikrõll ja Lauliku lasteaed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles