Hullumeelne pingviin ujus Uus-Meremaalt Austraaliasse (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Kõrvukpingviin. Foto on illustatiivne.
Kõrvukpingviin. Foto on illustatiivne. Foto: Francesco Veronesi- Fiordland Crested Penguin - Stewart Island - New Zealand, CC BY-SA 2.0 / Wikimedia Commons

Austraalias Victoria osariigis uhtus meri rannale kõrvukpingviini, kelle kodusaar Uus-Meremaa on leiukohast 2500 kilomeetri kaugusel. 

Nälginud pingviin leiti 10. juulil ning viidi Melbourne'i loomaaeda, kus ta kohe tilgutite alla pandi. Kui lind oli piisavalt jõudu kogunud, hakati talle pakkuma tahket toitu. 

Loomaaia peaveterinaar Michael Lynch rääkis väljaandele The Guardian, et kui kõrvukpingviin lõpuks ise sööma hakkas, tegi ta seda väga isukalt. «Iga päev pistis ta nahka toidukoguse, mis kaalus kuni 25 protsenti tema enda kehamassist. See oleks sama, kui 80-kilogrammine inimene sööks iga päev 20 kilo toitu,» näitlikustas Lynch.

Kui pingviin oli jõudnud tervisliku kehakaaluni, koliti ta Phillipi saare loodusreservaati ujumisharjutusi tegema ja lihaseid tugevdama. Lind vabastati lõpuks septembri alguses, kaheksa nädalat pärast tema leidmist, ning abistajad eesotsas Michael Lynchiga loodavad, et ta jõuab edukalt Uus-Meremaale tagasi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles