Ametlik: Huawei järgmine mobiil tuleb ilma põhiäppideta

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Ren Zhengfei
Ren Zhengfei Foto: Ng Han Guan / AP

Huawei asutaja ja juhi Ren Zhengfei kinnitusel ei sisalda kolme päeva pärast esitletav uus tipptelefon Mate 30 Google'iga seotud rakendusi.

«Mate 30 seerial ei ole eelinstallitud Google Mobile Services (GMS),» ütles Ren intervjuus väljaandele The Economist.

Tema viidatud GMS on põhiline alus mis iganes praegu Androidi telefonides kasutatavatele äppidele, kuna see sisaldab ka endas äppide poodi Google Play, kust kasutajad kõiki rakendusi saavad alla laadida. Lisaks puuduvad loomulikult ka Google’i otsing, Google Maps, veebilehitseja Chrome, YouTube ja Gmail. GMS-i ökosüsteem sisaldab kokku tuhandeid partnereid ja sadu tuhandeid rakendusi.

Küll aga on telefonil alusplatvormina olemas Androidi tarkvara. Küsimus on seega vaid selles, kuidas kasutajad pääsevad Androidi jaoks mõeldud rakendustele ligi, et neid enda telefoni saada. Esmakordsel avamisel võib telefon sisaldada seega vaid Huawei enda või USA-väliste partnerite loodud rakendusi – Google’i teenused on seadmel puudu nimelt USA võimude otsuse tõttu kanda Huawei musta nimekirja, mille liikmetega on USA ettevõtetel keelatud äritehingud.

«Meie nutitelefonidel on lisaks ökosüsteemi rakendustele ka unikaalsed omadused, nii et usume, et leidub veel palju kliente, kellele meie tooted meeldivad ja kes neid aktsepteerivad,» rääkis Ren ja märkis, et Huaweil võtab Androidi asendamine oma platvormiga aega kaks kuni kolm aastat.

«Tutvustame Mate 30 sarja Münchenis 19. septembril ja saate teada, millised funktsioonid neil siis olemas on,» ütles Ren.

Mis puutub 5G-tehnoloogiasse, siis kaalub Huawei Reni sõnul oma tehnoloogia levitamiseks litsentsida seda mõnele lääne ettevõttele, et pääseda seeläbi USA ja mitme teise riigi sanktsioonidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles