Tallinna korterist elusalt mädanevana leitud koer suri

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Koer Hope kliinikus
Koer Hope kliinikus Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Augusti lõpus said Eestimaa Loomakaitse Liidu (ELL) vabatahtlikud šokeeriva vaatepildi osaliseks. Politsei kutsel sõitsid loomakaitsjad Tallinnas Puhangu tänaval asuvasse korterisse, kus vireles vakladest puretud saksa lambakoer.

«Mitte kõige korrektsemate elukommetega Irina korteris, keset prügilaga, lebas saksa lambakoer Hope. Hais ajas öökima kõik seal viibijad,» kirjeldasid ELL-i vabatahtlikud. «Lisaks lehale, mis korteris oli seoses kohutava räpasusega, haises hullusti ka koerake, kelle keha katsid mädanevad haavandid. Koer lebas oma väljaheidete sees, haavades olid toimetamas prisked vaglad.»

Veterinaarid tuvastasid Hope'i kehal mitmeid suuri haavandeid, mis ulatusid välja luudeni. Koera tagakeha oli halvatud ja tagajäsemed paistes ning jäigad. Koera küüsi polnud ilmselt kunagi lõigatud. Koerale määrati esmane ravikuur, kuid edasised uuringud näitasid, et olukord on lootusetu ning ELL tegi koos arstidega otsuse koeral valutult minna lasta. 

«Otsus murdis meie ja paljude teiste südamed, kuid me ei saanud lasta jääda koeral edasi piinlema teades, et paranemislootust pole,» seisis ELL-i poolt tehtud sotsiaalmeediapostituses. «Hope'i lihaskude oli sidekoestunud ehk siis sellises seisus, et see enam ei taastu. Jäsemetes puudus süvatundlikkus. Organism oli ülikurnatud ja koer väga nälginud. Tema keha oli sepsises ja organismil puudus jõud võidelda põletikuga. See koer oli meieni jõudes sisuliselt elav laip.»

Kuna tüsistusi oli palju, ei suudetudki kindlaks teha, miks koer esmajoones liikumatuks jäi. Võimalikke versioone on mitu, sealhulgas ka see, et omanik võis Hope'i sellisesse seisu näljutada. Irina suhtes on ELL teinud avalduse väärteomenetluse alustamiseks süüdistatuna looma julmas kohtlemises. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles