Tiiger Pootsmani kutsikad said omale nimed

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Tiigrikutsikad Samba, Una ja Nanu.
Tiigrikutsikad Samba, Una ja Nanu. Foto: ZOO a zámek Zlín - Lešná / Facebook

10. juunil sündis Tallinna loomaaia ajutiselt Tšehhi kolinud isastiiger Pootsmani ja tema kaaslanna Tanya esimeses ühises pesakonnas kolm kutsikat. Laupäeval, vahetult enne kolmekuuseks saamist, said võsukesed omale nimed.

Kutsikate ristiisaks valiti Tšehhis armastatud lavastaja ja näitleja Miroslav Krobot, kes sai ka võimaluse neile nimed välja mõelda. «Kaalusin mitmeid variante, näiteks oma naise sugulaste Maruni, Jaruni ja Veruni nimesid,» rääkis Krobot, kelle jaoks jäid lõpuks sõelale Samba ja Uma kahe tiigritüdruku jaoks ning Nanu nende vennale. Viimase valis välja Kroboti abikaasa Hana Doulová, kelle jaoks oli oluline, et nimed oleks kergesti hääldatavad ka väljaspool Tšehhit, kuhu tiigrid kolida võivad. 

Zlín-Lešná loomaaia direktor Roman Horský rääkis ristimistseremoonial, et kolme kutsika sünd on toonud palju rõõmu ja seda eriti seetõttu, et nii Tanya kui Pootsmani vanemad on pärit loodusest ning nende näol on tegu Euroopa loomaaedade geneetiliselt olulisima tiigripaariga. Teised loomaaiad tunnevad Samba, Una ja Nanu vastu juba praegu suurt huvi, kuid kuhu kutsikad lõpuks lähevad, pole veel otsustatud. Horský nentis, et kuna Tanya jaoks võib tolle vanuse tõttu tegu olla viimase pesakonnaga, loodab ta, et vähemalt üks kolmikutest jääb elama sünnikoju. 

Praegu kaalub iga tiigrikutsikas umbes 10 kilogrammi. Võrdluseks - täiskasvanud isane tiiger võib kaaluda üle 200 kilo. Et kolm näljast kutsikat ära toita, pistab Tanya igapäevaselt nahka kuus kilo liha. Liha on maitsta saanud ka väikesed tiigrid, kuid praegu on nad veel täielikult emapiimast sõltuvad ning Tanya lõpetab imetamise alles siis, kui jõnglased on umbes kuuekuused. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles