Galerii: erakordselt julmal viisil lõuast ilma jäänud koer tegi läbi imelise taastumise

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Mehhikos päästeti surma veerelt koer, kellele julmurid lõua külge paukraketid sidusid ja need siis süütasid. Veterinaarid lappisid lõualuu kokku ja nüüd saab koerake taas elu nautida.

Üheaastase Bravehearti võttis oma hoole alla loomakaitseorganisatsioon Saving Huey Foundation, mille juht Tracy Lystra oli nõus koera operatsioonikulud täielikult katma. Esimesed kaks kuud pärast õnnetust veetis Braveheart loomakliinikus, kus talle opereeriti uus lõug. Seejärel võttis Lystra ette 11tunnise autosõidu, et koer USAsse toimetada. 

«Kogu selle aja ei ole ma suutnud lõpetada mõtisklemist selle üle, kuidas mõni inimene suudab abitu looma suhtes välja näidata taolist julmust,» rääkis Lystra. «Minu esimene reaktsioon Bravehearti nähes oli veendumus, et ta tuleb magama panna, kuid me otsustasime talle siiski võimaluse anda ja ta tuli juhtunust võitjana välja.»

Braveheart ise ei lase end traagilisel minevikul mõjutada. Ta armastab kõiki inimesi ja loomi ning tervitab iga saabujat rõõmuga. Kuigi neli operatsiooni läbinud kutsa näeb nüüd omapärane välja, saab ta söömise ja joomisega vabalt hakkama ja naudib Saving Huey Foundationi päästekeskuses teiste neljajalgsete keskel elamist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles