Fidel Castrole kuulunud krokodill ründas Stockholmis meest

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Kuuba krokodill Skanseni vabaõhumuuseumis.
Kuuba krokodill Skanseni vabaõhumuuseumis. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Eile õhtul viidi Stockholmis haiglasse mees, keda hammustas krokodill. Värvika ajalooga roomaja oli varasemalt kuulunud Kuuba revolutsionäär Fidel Castrole. 

70. eluaastates mees sattus kättpidi krokodilli lõugade vahele Skanseni vabaõhumuuseumi akvaariumis toimunud erapeol. Seni teadmata põhjustel oli vanahärra käe üle krokodillibasseini eraldava turvaklaasi pannud, misjärel üks loomadest teda ründas. Enne kiirabi saabumist lapiti mehe käsi sidemetega kinni ning tema täpsed vigastused pole seni teada. 

Stockholmi politsei on suhelnud nii peol viibinud isikute kui ka Skanseni töötajatega, et juhtunu tagamaad välja selgitada. Skanseni pressiesindaja sõnas Rootsi meediale, et sarnast intsidenti pole vabaõhumuuseumis varem toimunud. 

Vanahärrat rünnanud kuuba krokodill saabus koos kaaslasega Stockholmi 1981. aastal Moskva loomaaiast. Moskva loomaaiale annetas krokodillid kosmonaut, kes omakorda sai loomad 1978. aastal kingiks Fidel Castrolt. Kuuba krokodilli näol on tegu ühe agressiivsema krokodillilisega ning nad võivad kasvada enam kui nelja meetri pikkuseks ja elada rohkem kui 60 aastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles