Koeraga kooli! Miks seda veel ometi vaja on?

Copy
Foto: Shutterstock

Sinu koer ei ole komissar Rex ning ta ei loe su mõtteid ja kehakeelt. Käsklusi ja kuuletumist tuleb talle õpetada ning neid ka regulaarselt koolis treenida.

Iga inimese jaoks on kooliskäimine elementaarne ning täpselt sama iseenesestmõistetav peaks see olema ka koera puhul. Algajal loomaomanikul on lemmiku kehakeelest ja signaalidest alguses raske aru saada ning ka väike kutsikas ei tea, millistest reeglitest tuleb kinni pidada, milliseid käsklusi järgida, kuidas viisakalt mängida või puhtust hoida. Nii et koertekoolist on kasu mõlemale, nii omanikule kui ka neljajalgsele sõbrale.

Viimastel aastatel on koerte psühholoogia, füsioloogia ja sotsioloogia valdkonnas läbi viidud mitmeid uuringuid ning tänu neile on koeri õpitud märksa paremini tundma – saadud aru, kuidas nad õpivad, mida tunnevad ning mis neid motiveerib. Uutele teadmistele ja kogemustele toetudes täiustatakse pidevalt ka koertekoolide programme, et kuulekuse omandamine oleks võimalikult kiire ja tõhus.

Kutsikakoolis õpid oma hoolealust mõistma ja temaga suhtlema ning omandad võtted, kuidas oma lemmikut kontrollida. Koer saab selgeks elementaarsed käitumisreeglid, baaskäsklused ja muud sotsiaalsed oskused. Lisaks õpetavad professionaalsed treenerid, kuidas saab peremees muuta end nii huvitavaks, et kutsikas keskendub parema meelega vaid temale, mitte grupis olevatele teistele kutsikatele. Samuti jagatakse olulist infot kutsika arengu, õppimisvõime, toitumise ja hooldamise kohta ning sageli osaleb tunnis ka loomaarst, kes räägib kutsika tervisest ja selle hoidmisest.

Koertekool on kindlasti sinu ja su neljajalgse sõbra usaldusliku suhte aluseks, sest paraneb oluliselt teie omavaheline mõistmine. Kõige muu kõrval ei ole vähem olulisem seegi, et kool on loomale ka väga oluline sotsialiseerumise koht ning pakub rõõmu ja vaheldust igapäevarutiinile. Lisaks sunnib loom sindki rohkem liigutama, isegi siis, kui ilm on sompus ja kõle ning sa tahaksid meelsamini toas istuda.  

Mida on koolis vaja?

  • Täpselt samamoodi nagu meile meeldib tunnustamine, on väike preemia meeltmööda ka sinu hoolealusele ning selle jaoks võiks kooli minnes kaasa võtta mõned maiused.
  • Selleks, et muuta treeningud ja jalutuskäigud veelgi mugavamaks, tasub soetada maiusekott, kust on kiire ja käepärane lemmikule meelehead võtta. 
  • Lisaks maitsvatele maiustele aitavad tuju üleval hoida ka erinevad motivatsioonimänguasjad. Ka need tasub koertekooli tulles igaks juhuks kaasa haarata, sest mäng paneb sinu lemmiku silma särama ning süstib temasse veelgi rohkem lusti ja elurõõmu. 
  • Koolis on kindlasti kasu ka klikkerist, mis kinnistab koera õigesti käitumist kliki heliga.
  • Omanikul tasub endale hankida koeratreeneri vest või treeningseelik, millel on taskud erinevate tarvikute hoidmiseks ning mille külge on võimalik kinnitada näiteks maiusekott.

PetCity pakub treenimisvõimalusi koertele, kes on vähemalt kaks kuud vanad (käes teine vaktsiin), noortele või täiskasvanueas lemmikutele ning samuti nendele, kelle vanus on mineviku tõttu ebaselge (näiteks varjupaigast võetud loom). Esimeseks kutsikakooli tunniks peab esmasest vaktsineerimisest olema möödas vähemalt kaks nädalat. Kohtumisele tuleb kaasa võtta koera vaktsineerimistõend (veterinaarpass või muu sarnane dokument). Treeningud toimuvad PetCity Rannamõisa lemmikloomakeskuses asuvas kaasaegses ja avaras PetCity Hill's treeningsaalis.

Uuri lähemalt: www.petcity.ee

Copy
Tagasi üles