Vahva video: emata jäänud Saaremaa rebasebeebid on tõelised vigurvändad (2)

lemmik.postimees.ee
Copy

Kevadel emata jäänud rebasepoisid on sirgunud väga vahvateks tegelasteks ja naudivad oma puuri. September pole enam mägede taga, varsti saabub kauaoodatud vabadus.

Rebasepojad jõudsid Saaremaalt Paidesse, Metsloomaühingu Järvamaa piirkonnajuhi Virge Võsujala juurde, mai alguses. Rebasepere koduks olnud urg oli üsnagi maantee lähedal ning see pesapaigavalik sai emarebasele saatuslikuks, sest tee pealt ta surnuna leitigi. 

Et ema oli kadunud ja tühi kõht vaevas, hakkasid pisikesed rebasepojad ühekaupa urust välja ronima ja jõudsid nii inimeste õuele. Punakarvalistele saarlastele tuli appi üks Metsloomaühingu vabatahtlikest, kes väikesed reinuvaderid kokku korjas ja mandrile toimetas. Võsujala hoole all kosusid rebased hoogsalt ning sõid isukalt segu linnulihapasteedist ja spetsiaalsest piimast. Loomaliha ega kala rebastele anda ei tohi, sest Võsujala sõnul see nende seedimisele hästi ei mõju. 

Väikeste kanavaraste sirgumisega saabus aeg nad välipuuri viia ja sinna pesakond mõne päeva eest koliski. Üha vähem on nad kontaktis inimestega ning välipuur annab võimaluse ka looduskeskkonna häältega harjuda, et lõpuks omal jõul metsas hakkama saada. Ema enam pole, kuid eluks vajalikud põhitõed tuleb ära õppida — väikeste rebaste jahiinstinkti äratamiseks hakatakse neile puuri viima elusaid rotte ja vutte, kes söömaaja saamiseks ise maha murda tuleb. Kui see töö selge, võib reinuvaderid julge südamega vabastada. 

Selleks, et annetuste toel tegutsev Metsloomaühing saaks aidata hättasattunud loomi ja linde, paluvad vabatahtlikud kõigi abi.

Aita, helistades Eesti Metsloomaühingu annetusnumbritele:

9009933 - annetad 5 eurot

9009955 - annetad 25 eurot.

Helistades kuula kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Samuti saad toetuseks teha pangaülekande: 

Eesti Metsloomaühing

EE952200221067573100

Selgitus: Loomade ja lindude abiks

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles