Tallinna loomaaia loomi rõõmustavad klassikalise muusika kontserdid

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Pille Lille Muusikute Fond (PLMF), Tallinna Loomaaed ja Tallinna Loomaaia Sõprade Selts ootavad kõiki muusikasõpru klassikakolmapäevadele.

Sarja teisel kontserdil sel kolmapäeval kell 19 esinevad Eesti noorema põlvkonna andekad klarnetistid Marten Altrov ja Martin Kuusk. Kavas teosed heliloojatelt nagu Mendelssohn, Crusell ja teised. 

Viimasel klassikakolmapäeval 21. augustil esitab Schuberti, Tosti, Faure ja teiste loomingut erakordse väljenduslaadiga tenor Oliver Kuusik, keda saadab klaveril tunnustatud kontsertmeister Tiina Kärblane. 

«Need kontserdid on erilised», ütles PLMF-i juhataja Pille Lill ja lisas, et loomaaias kõlavad muusika taustal loomade ja lindude hääled, mis üheskoos moodustavad ainulaadse helipildi.

Kontserdid algavad kell 19 ja nendele pääseb loomaaia piletiga. Sobiva ilma korral toimuvad kontserdid õues. Järgmise kontserdi toimumiskoht antakse teada päev enne kontserdi algust, toimumiskoha täpne info asub kassade juures. Piletikassad nii põhjaväravas kui ka lääneväravas  on avatud kuni kella 18-ni. Läänevärava iseteeninduskassast saab pileti osta ka hiljem. 

Klassikakontserdid loomaaias said alguse kuus aastat tagasi, kus esinejate seas on olnud muusikamaastikul tuntud nimed nagu Kristina Kriit, Sigrid Kuulmann-Martin, Levi-Danel Mägila, Irina Zahharenkov, Oksana Sinkova, Kristina Vähi, Pirjo Levandi, Henri Zibo, Mikk Langeproon ja paljud teised.

Muusikute fond PLMF loodi 2003. aastal missiooniga toetada klassikalise muusika talente ning on siiani ainus mittetulunduslik ühing, mis on abiks järjepidevalt mitmete Eesti annete käekäigule, pakkudes neile esinemisvõimalusi erinevate riikide kontserdilavadel, täiendõpet nii Eesti kui maailma tipp-pedagoogide juhendamisel ja palju muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles