USA ravimiamet hoiatab: 16 koeratoidubrändi, mis võivad koertel põhjustada südamehaigusi

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Ameerika toidu- ja ravimiamet (FDA) on uurinud võimalikku seost teatud koeratoitude ja koerade südamehaiguste vahel ning on andnud välja murettekitava raporti.

Probleeme näivad põhjustavad «teraviljavabad» toidud, mis samas sisaldavad kaunvilju, näiteks läätsi ja herneid, kirjutab Forbes.

FDA tõi välja 16 brändi, mida kõige sagedamini neil uurida on tulnud. Nendeks on: Acana (67), Zignature (64), Taste of the Wild (53), 4Health (32), Earthborn Holistic (32), Blue Buffalo (31), Nature’s Domain (29), Fromm (24), Merrick (16), California Natural (15), Natural Balance (15), Orijen (12), Nature’s Variety (11), NutriSource (10), Nutro (10), and Rachael Ray Nutrish (10).

Hetkel on uurimise all üle 500 kardiomüopaatia juhtumi. Tegemist on südamehaigusega, mille sümptomiteks on vastupidavuse vähenemine, köhimine ja hingamisraskused. Ravimata jäämisel võib konditsioon viia suurenenud südame või suisa südame seiskumiseni.

FDA leidis, et kõige sagedamini jõuavad nendeni kaebused toitude kohta, mis sisaldavad herneid, läätsi, kikerherneid ja erinevat sorti kartuleid.

Seni pole palutud veel ühelgi brändil oma tooteid lettidelt tagasi kutsuda. Agentuur aga avaldas info selleks, et lemmikloomatoidu tootjad saaksid oma toodete valmistamisel ja turundamisel vastu võtta informeeritud otsuseid.

Koeraomanikke hoiatati juba 2018. aastal, et olemas võib olla võimalik seos. Nimelt hakati tõugudel, kel varem seda haigust ei esinenud, üllatavalt sageli kardiomüopaatiat diagnoosima. FDA soovitab kõikidel koeraomanikel tähelepanelik olla ning murede korral veterinaari poole pöörduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles