Otsid uut lemmikut, keda lõputult nunnutada? Just need on 3 kõige südamlikumat koeratõugu

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Kas sa oled südamlik inimene, kellele meeldib nunnutada ning otsid koera, kes seda sama rõõmsalt teha laseks?

Country Living räägis Battersea loomade varjupaiga spetsialistidega, et teada saada, millised koeratõud on kõige hellikumad. «Kui sa oled ise väga südamlik inimene, siis on tõenäoline, et sa tahad ka samasugust koera,» ütles koerade käitumistreener Chloe Jackson.

Kõigepealt tasub teada, et nunnutamiseks sobivat koera tasub kõigepealt otsida varjupaigast. Sealsed eksperdid tunnevad koerte iseloomusid ning teavad öelda, kui suure hulga paide ja kallistustega koer rahul on. Tasub ka meeles pidada, et koerad on nagu inimesed – mõnedele neist meeldib rohkem isiklikku ruumi, teistele vähem.

Koerad ei oska rääkida, seega tasub tähele panna nende kehakeelemärke, mis annavad teada, mil neil on tähelepanust küllalt saanud: nad lakuvad oma huuli, hingeldavad, silmad on suureks aetud, saba jalge vahel, kõrvad peadligi ning nad vaatavad eemale.

Kolm tõugu, kes armastavad südamlikke nunnutavaid omanikke

 

Punane ameerika Staffordshire bullterjer
Punane ameerika Staffordshire bullterjer Foto: Natalya Danko / PantherMedia / Natalya Danko/Scanpix
  1. Staffordshire’i bullterjer. «Enamik staffisid on hellad ja armastavad koerad,» ütleb Chloe. «Nad on üldiselt sõbralikud ja südamlik liik, kellele ei meeldi miski muu rohkem kui omanike nunnutamine. Nad on suurepärased perekoerad, kelle mõõdukas ja kannatlik temperament teeb neist head kaaslased ka lastele.»

    Itaalia väikehurt

    emmanuelle bonzami / PantherMedia / emmanuelle bonzami/Scanpix

  2. Hurdad. Kuigi hurdad on ühed maailma kiireimad loomad, üllatuvad paljud inimesed, kui saavad teada, kui väga neile lösutada meeldib. «Enamik hurtasid on väga hellad ja südamlikud koerad. Nad armastavad inimeste lähedust ning on omanikega hellad. Nad näitavad oma armastust end omanike jalgade vastu surudes,» räägib Chloe.

    Ralf Bitzer / PantherMedia / Ralf Bitzer/Scanpix

  3. Krantsid. Krantsid on geneetilise materjali kokteil, mis tähendab, et neid on iga temperamendi ja iseloomuga. Paljud krantsid aga armastavad nunnutamist ning meelsasti poevad omanikele pärast pikka jalutuskäiku kaissu, selgitab Chloe. «Krantside pealt näeb kõige paremini, et iga koer on tõesti erinev, hoolimata tõust.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles