Video: tiiger Pootsmani järeltulijad on esimesed koerustükid selgeks saanud

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Tiiger Pootsmani järeltulijad
Tiiger Pootsmani järeltulijad Foto: ZOO a zámek Zlín - Lešná / Facebook

10. juunil sündis Tallinna loomaaiast Tšehhi kolinud tiiger Pootsmani kaasal Tanyal kolm kutsikat. Nüüdseks pea kahe kuu vanused tiigrilapsed on hoogsalt kasvanud ja kui ema läheduses ei ole, lasevad nad üksteise peal käiku küüned ja hambad.

Kõik kutsikad — kaks emast ja üks isane — on suurepärase tervise juures ning kahe nädala eest läbisid nad oma esimese arstliku ülevaatuse. Vähem kui poole tunni jooksul kontrolliti tiigrikutsikate tervist, nad kaaluti ja kiibistati ja seejärel viis tee taas tagasi ema Tanya juurde.

Tiigritalitaja Kamil Čiháki sõnul on Tanya jõnglaste kasvatamisega väga hästi toime tulnud ning see pole ka suureks üllatuseks, sest kogenud tiigriema jaoks on tegu neljanda pesakonnaga. Väikesed tiigrid on praegu täielikult emapiimast sõltuvad ning Tanya lõpetab imetamise alles siis, kui järeltulijad on umbes kuuekuused. 

«Mõnda aega viibib ema koos kutsikatega muust ekspositsioonist eraldi, ainult neile ettenähtud alal. Usume, et nii nagu varasemalt, tõestab Tanya ka seekord end väga hoolsa emana ning kutsikaid saab väliaedikus näha tõenäoliselt augusti teises pooles,» sõnas Zlín-Lešná loomaaia juhataja Roman Horský.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles