VIDEO: Eesti raamatumüüja akna taga tegutses karupere

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Foto: Kuvatõmmis videost

Eesti tudeng, kes tegeleb Southwestern Advantage programmi abil USA-s Alaskal raamatute müümisega, avastas köögi akna tagant karuema koos kahe pojaga. 

«Väga lahe kogemus on tervet karuperet nii lähedalt tegutsemas näha. Kindlasti senini üks eredamaid hetki siin viibitud ajast,» muljetas raamatumüüja Katariina Kalda. «Elasime kohalikus Alaska perekonnas pealinnast Anchorage’ist umbes 20 minuti kaugusel linnas nimega Eagle River. Maja oli metsa servas ja naabritest natukene eraldatud,» selgitas Kalda. Kell oli umbes kümme õhtul, kui majaasukad kuulsid väljast imelikke hääli ja tormasid köögiakna juurde vaatepilti jälgima. 

«Kohalik perekond, kelle juures me elasime, selgitas, et paar korda aastas tuleb ette, et karud aeda jõuavad. Kõikidel on Alaskal meeletult suured ja kõrged aiad just metsloomade tõttu,» märkis Kalda. «Tegemist oli musta karuga, kes on tavaliigist ohtlikum. Nad on väiksemad, aga suudavad kiiremini joosta.»

Kalda selgitas, et piirkonda saabudes õpetasid kohalikud esimese asjana neile, kuidas käituda metsloomadega kohtumisel, kuna seal liigub neid ringi tõesti palju. «Näiteks üksi ringi liikudes tuleks pidevalt endast märku anda kas rääkides, lauldes või muud moodi häält tehes. Üldjuhul lähevad loomad ise inimeste eest ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles