Pisike dugongibeebi on sulatanud juba miljonite inimeste südamed

lemmik.postimees.ee
Copy
Marium
Marium Foto: AFP / Scanpix

Terve Taimaa inimeste südamed on röövinud pisike orvuks jäänud dugongibeebi.

Pisikest dugongi on hakatud kutsuma Mariumiks. Marium sattus hooldajate kätte siis, kui ta aprillis Tai riigi lõunapoolsest provintsirannast päästeti. 

Mariumi tegid kuulsaks fotod sellest, kuidas ta embab oma hooldajaid.

Marium
Marium Foto: AFP / Scanpix

Tai vetes elab umbes 200 dugongi. Tavaliselt jäävad nad vanemate kõrvale kuni nad on 18 kuu vanused, kuid aprilli lõpus leiti Marium üksinda ringi uitamas. Peale päästmist ei tahtnud Marium aga teiste liigikaaslastega väga seltsida, vaid kinnitas ennast hoopis kanuude ja paatide külge.

Marium
Marium Foto: AFP / Scanpix

«Ta on tähelepanu keskel. Ta on väikelaps, orb ning haruldane. Näljasena paneb ta pöidla suhu ning imeb seda. Kui ta on veidi näljane, siis ühe loiva, kui väga, siis kaks,» kirjeldas looma Chulalongkorni ülikooli mereloomade meditsiiniüksuse direktor Nantarika Chansue. Nantarika loodab, et Marium õpib iseseisvalt elama ka pärast käsitsi söötmise lõpetamist. Ta arvab, et dugong ei tohiks inimestest sõltuvaks jääda.

Marium
Marium Foto: AFP / Scanpix

Marium kaalub 29,5 kilogrammi ja on juba peaaegu täiskasvanud inimese suurune, kuid dugongid võivad kasvada kuni 3 meetri pikkuseks, kaaluda kuni 500 kilogrammi ja elada kuni 70 aastaseks.

Mariumi hooldajad plaanivad ehitada kunstliku loodete basseini, et ta enam randa ei satuks, mida ta sageli teha tahab. Nantarika sõnul pole Marium õppinud sügavasse vette sukelduma. Basseinis oleks ta pidevalt vee sees. 

Nantarika avas internetis annetusfondi, kuhu laekus vaid kahe päevaga 1,7 miljonit bahti (ligi 50 000 eurot), misjärel korjandus suleti. Selle summaga saab katta dugongi ühe aasta hoolitsemise kulud.

Marium on muutunud oma riigis suureks staariks ja inimesed ootavad pikisilmi igat hetke, et Mariumi tegemisi internetist otsepildis vaadata. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles