Kasulikud nõuanded värskele kassiomanikule

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: pexels.com

Kui plaanid endale kassi võtta, siis peaksid kindlasti enne kõik hoolikalt läbi kaaluma. Siit leiad mõningad nõuanded, millele tähelepanu pöörata.

1. Kassid on oma olemuselt iseseisvad, kuid nad ei suuda ise enda eest hoolitseda. Enne kassi võtmist veenduge, et teie elustiili juurde mahub ka sinu lemmik. Kui sa oled väga hõivatud inimene, siis peaksid edasise elu korraldama nii, et kass oleks ikkagi hoolitsetud ja hoitud. Seepärast mõtle hoolega, enne kui selle sammu teed.

2.Kas sul on kasside suhtes allergia? Enne kassi võtmist tuleks kindlaks teha, kas sul on tema suhtes allergiat ja kui tõsine see on. Kui selgub, et teil ikkagi on kerge allergia nende vastu, aga soov kassi võtta on suur, siis võiksid valida madala allergeeniga kassi. Soovituste saamiseks konsulteeri nii loomaarsti, kui ka loomade varjupaiga töötajatega.

3. Enne koju toomist viige kass loomaarsti juurde ja tehke talle põhjalik tervisekontroll. Sinna hulka kuuluvad ka erinevad vaktsiinid.

4. Osta oma kassile kindlasti kvaliteetset kassiliva ja tasakaalustatud ning vanusele sobivat kassitoitu.

5. Kassid armastavad mängida, nii et muretse talle kindlasti mänguasju.

6. Kui sa ei soovi, et kass kogu su mööbli ära kraabib, siis osta talle korralik kriimustamispost, kus ta saab oma küüsi teritada.

7. Hea oleks sõlmida ka lemmiklooma kindlustus, juhul kui temaga peaks midagi juhtuma.

8. Kassi eest tuleb hakata hoolitsema koheselt, seepärast pööra talle juba varakult tähelepanu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles