Venemaal ilmus inimeste keskele järjekordne nälginud jääkaru

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Jääkaru oli sadade kilomeetrite kaugusel oma looduslikust elupaigast.
Jääkaru oli sadade kilomeetrite kaugusel oma looduslikust elupaigast. Foto: Stringer . / REUTERS / Scanpix

Eelmisel nädalal saabus Venemaale Norilski linna nälginud jääkaru, kes oli oma looduslikust elupaigast mitmesaja kilomeetri kaugusele ekselnud.

Veel enne, kui väsinud ja alakaaluline emane karu kinni püüda jõuti, sõi ta nälja leevendamiseks prügi ja jäi raskelt haigeks. Möödunud reedel saadi karu kätte ja transporditi lennukiga Krasnojarski loomaaeda veterinaaride hoole alla. 

Jääkaru Krasnojarski loomaaia karantiinis toore lihaga maiustamas.
Jääkaru Krasnojarski loomaaia karantiinis toore lihaga maiustamas. Foto: Ilya Naymushin / Reuters / Scanpix

Kohalik metsloomaspetsialist Oleg Kraševski ei osanud öelda, kuidas täpselt jääkaru Norilskisse jõudis, kuid tõenäoliselt eksis suur loom lihtsalt ära. Kraševski lisas, et jääkaru silmad olid tugevalt rähma täis ja seetõttu on võimalik, et ta ei näinud, kuhu suunas liikus. Mis jääkarust edasi saab, ei ole veel kindel, kuid loodusesse tagasi laskmiseks on ta vähemalt praegu veel liiga nõrk. 

Jääkarud, kes inimasulatesse tungivad ja kohalike igapäevaelu häirivad, on Venemaal viimasel ajal suureks probleemiks saanud. Kliimamuutused on jääkarude olukorra keeruliseks teinud, sundides neid üha enam maismaalt toitu otsima. Jääkarude küttimine on keelatud ning riiklik keskkonnaagentuur ei soostu agressiivsete karude probleemi lahendamiseks laskmislubasid väljastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles