Hundi saatuse uurimine Virumaal on lõppenud (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Sindi paisult päästetud hunt, Terveksi loomakliinik
Sindi paisult päästetud hunt, Terveksi loomakliinik Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Veebruaris Pärnu jõest päästetud ja Pärnumaa metsa uuesti lahti lastud hunt on kadunud. Keskkonnaagentuuri spetsialist käis kadumise asjaolusid uurimas Viumaal, mis on hundi viimane teadaolev asukoht. Tänaseks on uurimine lõpetatud. 

Keskkonnaagentuuri pressiesindaja Valdo Jahilo ütles Postimehele, et uue töönädala alguses viiakse töötajaid kurssi, milliseid andmeid koguti ja kuhu on hundi otsingutel jõutud ning mis juhtus GPS-saatjaga. «Teisipäeval või kolmapäeval räägime, kas uurivorganitega või avalikkusele, mis on hundist saanud,» ütles Jahilo. 

«Oleme selle nädala jooksul tegelenud uurimisega ja kuna jälg jääb vanaks, siis võtame selle kokku, mida me teada saime,» sõnas ta. 

Eelmisel kolmapäeval tegi riigikogu liige Peeter Ernits (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond) teadaande, kus ütles, et tema allikate kinnitusel on Pärnu jõest päästetud hunt maha lastud. 

Lääne-Virumaal tegutsev jahimees Jüri Selter rääkis eelmisel nädalal Postimehele, et ta ei usu kriimsilma tapmise jutte ning välistaks ka salaküttimise, kuna hundilt pole liha võtta. 

Hundijahihooaeg lõppes 28. veebruaril. Küttimismaht oli sel jahihooajal 65 hunti. Ühtegi hundi laskmise eriluba ei ole tänavu väljastatud.

Täna hommikul leiti Aidu karjäärist veekogu põhja uputatud loom, keda pealtnägija peab kadunud hundiks. Keskkonnaagentuur ei ole kinnitanud ega ümber lükanud. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles